< DÖB Nurhak Savaşçılarını Buca'da Andı

 

İzmir'de Devrimci Öğrenci Birliği, katledilişlerinin 53. yılında Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan'ı, Alpaslan Özdoğan'ın Buca Eski Mezarlık'ta bulunan mezarı başında andı.

Alparslan Özdoğan'ın mezarı başında saat 10.00'da "Nurhaklar'da Yakılan Devrim Ateşi Sönmeyecek" yazılı pankart açan Devrimci Öğrenci Birliği, anmaya ölümsüzleşen tüm devrim savaşçıları adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

 

"Gençlik Hareketinden Emekçilerin Kavgasına Aktılar"

71 devrimci kopuşunun öncülerinden ve THKO’nun militan kadrolarından Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan’ın katledilmelerinin üzerinden 53 yıl geçtiği hatırlatılarak "Bu topraklarda Sinanlar, tıpkı Denizler gibi öğrenci gençlik hareketinin içinden emekçilerin kavgasına aktılar, oradan zora dayalı devrim anlayışıyla THKO’nun kurucuları ve 71 devrimci çıkışının mimarları oldular. Onların yaktığı o görkemli ateş, bugün hala emekçi halklarımıza yol göstermekte ve sermaye sınıfının yüreğine korkular salmaktadır" denildi.

 

"Onlar Cüret, Girişkenlik, Kararlılık, Fedakarlık Ve Devrimci İddiaya Sahipti"

Nurhak Savaşçılarının bir feda kuşağının ve devrimde ısrarın neferleri olarak söylemek istediklerini yapacak, yapabileceklerini söyleyecek cüret, girişkenlik, kararlılık, fedakarlık ve devrimci iddiaya sahip oldukları vurgulanan anmada "Sinan Cemgil o dönemin sosyalist hareketinin ağır toplarıyla gencecik yaşına rağmen çok yetkince tartışabilecek bilimsel sosyalizm birikimine, üniversite gençliğini, köylüleri, emekçileri harekete geçirebilecek coşkulu bir hitabetiyle herkesin gözlerini döndüğü bir devrimciydi" denildi.

 

"Türkiye Ve Kürdistan Halklarına Devrimci Savaş Çağrısında Bulundular"

İşçilerin, emekçi halkın eylemlerinde, gösterilerinde, emperyalist saldırganlığa karşı Vietnam ve Filistin halklarıyla enternasyonalist mücadeleyi yükselten Nurhak Savaşçılarının bununla birlikte işçi sınıfının, yoksul köylülerin, devrimci gençliğin, devrimci bir savaş örgütü olmadan zaferi kazanamayacağını derin sınıf sezgileriyle tespit edip pratiğe giriştikleri ve Nurhaklara yöneldiklerini ifade eden DÖB'lü öğrenciler "Denizler ve Sinanlar parlamentarizmden, reformizmden ve burjuva yasalcılıktan kopuşun pratiğini öğrenci gençlik mücadelesinden devrimin önderliğine soyunarak başardılar. Türkiye ve Kürdistan halklarına, faşist cellatlara karşı devrimci savaş çağrısında bulunarak, bunun pratiğini yaparak yolu açtılar" dedi.

 

"Sinanların Yolundan Devrime Yürüme Zamanıdır"

Nurhaklardan bugüne Sinanların, Denizlerin başlattığını bugün tamamlamak, onların düşünü zaferle taçlandırmanın, bugün her zamankinden daha mümkün olduğunu, Türkiye ve Kürdistan halkların açlığın pençesinde, ezilmişliğin ve yok sayılmışlığın kıyısında, faşizmin kopkoyu karanlığına rağmen mücadele etmekten, en iyilerini bu kavgada kaybetmekten çekinmediğini belirten DÖB'lü öğrenciler "Zindanlar, faşist baskılar, açık teröre rağmen şimdi emeğin iktidarını kurmak, gerçek özgürlük ve halk demokrasisini kurmak ve açlığa, savaşlara, yoksulluğa son vermek için Sinanların yolundan devrime yürüme zamanıdır!" dedi.

Anma "Devrim Savaşçıları Ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.