< "Uyarıyoruz: Taban Maaş Hakkımız Hemen Geri Getirilecek!"

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası)'nın taban maaş hakkı için başlattığı eğitim nöbeti pek çok kentte sürerken, İzmir'de de Öğretmen Sendikası avukatları 28 Mayıs günü saat 18:00'da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak 18:00 - 20:30 saatleri arasında eğitim nöbeti gerçekleştirdi.

Saat 18:00'da basın açıklamasıyla başlayan eğitim nöbetinde basın metnini Öğretmen Sendikası İzmir İl Temsilcisi Rabia Atbaş okudu.

3 yıldır sokak sokak mücadele ettiklerini belirten Atbaş "Öğretmen Sendikası olarak son 3 yılda defalarca olduğu gibi yine Ankara sokaklarındaydık. Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz. Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. Yüz binlerce Öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmamalı derken MEB buna kulağını tıkayamaz. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen Atbaş "Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu? Bu kez uyarıyoruz: Taban Maaş Hakkımız hemen geri getirilecek! Denetimler artacak sigortasız, öğretmenlik dışı unvanlarla çalışma sonlandırılacak! Belirli süreli sözleşme bitirilecek!" dedi.

Tüm eğitim emekçilerini nöbet eylemine katılmaya, destek vermeye çağıran Atbaş "ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu. Her ilde öğretmenleri alanlara davet ediyoruz. Öğretmenler mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracak! Kazanacağız!" dedi.

Sık sık "Yaşasın Öğretmen Sendikası", "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Mücadele Dersini Öğretmenler Verecek" sloganlarının atıldığı nöbet desteğe gelenlerle yapılan sohbetler ve alkışlarla sona erdi.