< “Katil İsrail Refah’tan Elini Çek”

Filistin’de yürütülen soykırım, tüm dünyanın gözü önünde tüm vahşetiyle devam ediyor. Siyonist İsrail’in en son katliamı, dün akşam Birleşmiş Milletler’in sözde kontrolü altında olan Refah’ta gerçekleşti. Yerinden edilen Filistinlilerin yaşadığı çadırkent işgal ordusu tarafından bombardımana tutuldu. Aralarında çocukların da olduğu 40’a yakın Filistinli yanarak can verdi. Dünyanın birçok yerinde Refah katliamına karşı bugün binler sokaktaydı.

Dört bir yanda yapılan ve katliamı protesto eden eylemlerden biri de İstanbul’da gerçekleşti. Devrimci kurumların çağrısıyla yüzlerce insan Taksim Tünel Meydan’da “Katil İsrail Refah’tan Elini Çek” şiarıyla bir araya geldi. Türkiye’ye faaliyet yürüten Filistinli dayanışma örgütlerinin, aralarında Mücadele Birliği Platformu’nun da olduğu sosyalist kurumların ve birçok Filistinlinin katıldığı eylemde kitle uzun bir bekleyişin ardından ajitasyonlarla eylemi başlattı.

Taksim’de uzun süredir karşılaşılan fiili eylem yasağını delen kitleyi polis “Filistin için toplanan tüm gruplarımız, Şişhane’ye yürüyelim ve orada açıklamamızı yapalım” şeklinde yönlendirmeye çalışsa da, öfkeli olan eylemciler Tünel Meydanı terk etmedi. Polisin her “samimi” anonsunun ardından kitle “Katil İsrail” sloganlarıyla karşılık verdi.

Yapılan açıklamada katliamın boyutları gözler önüne serilirken bir yandan devletin Siyonist İsrail’le hala ticarete devam ettiğinin altı çizildi. Soykırımın son bulması için tek yolun Filistin halkıyla dayanışmadan geçtiği ve her kentte meydanlara çıkarak Filistin için birlikte mücadele etmemiz gerektiği vurgulandı.

Sık sık atılan “Katil İsrail Filistin’den Defol” sloganının yanı sıra, “Yaşasın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi” sloganı da atılarak Filistin’de savaşan devrimciler selamlandı.