Dün sonuçlanan Kobanê davasında HDP'li siyasetçilere verilen ağır hapis cezaları Esenyurt Meydanı'nda protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde dayanışma ve birleşik mücadele mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin çağrısıyla (DEM Parti), Kobanê kumpas davasında HDP'li siyasetçilere ağır hapis cezaları verilmesi kararlarına ilişkin Esenyurt'ta halk buluşması düzenlendi. "Kobanê Onurumuzdur, Kumpaslara Geçit Vermeyeceğiz" yazılı pankart açılan eyleme DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı.

Buluşmada DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanları,DEM Parti bileşenlerinin eş genel başkanları, sözcüleri halkı selamladı.

 

"Siyasi Tutsakların Özgürleştiği Günleri Hep Birlikte Göreceğiz"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobanê'nin DAİŞ çetesinin barbsrlığına karşı mücadele vererk toprağa gömen bir direnişin adı olduğunu ifade etti.

"Kobanê gericiliğin kalesinde, kadınların yok sayıldığı o coğrafyada kadınların mücadelesine, emekçilerin ve devrimcilerin mücadelesine örnek olan büyük bir devrimdir" diyen Bakırhan, bu nedenle Kobanê'yi savunanların yargılandığını söyledi.

"Kobanê birileri için bir kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür, direniştir ve öyle kalacaktır" diyen Bakırhan, hapishanelerdeki bütün siyasi tutsakların özgürleştiği bir Türkiye'yi hep birlikte göreceklerini söyledi.

Bakırhan, "Yeniden, daha güçlü şekilde bu meydanları, mücadele merkezlerini bütün renklerimizle ve farklılıklarımızla doldurarak bizi kumpas davası ile mahkum edenlere büyük bir ders daha vereceğiz" dedi.

 

"Mücadele Edenlere Selam Olsun"

Zulüm düzenini Türkiyeli emekçiler ve Kürtlerin mutlaka bitireceğini belirten Bakırhan, "Mahkeme salonlarında arkadaşlarımız yargılanmadı; o çürümüş zihniyet, o emekçi ve kadın düşmanı zihniyet, o genç düşmanı zihniyet yargılandı. Yargılanan biz değildik. Yargılayanlar sizin yoldaşlarınızdı. Selahattinler, Figenler, Nazmiler, Aliler idi. Onun için Kobanî Kumpas Davasında yargılanan yoldaşlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Onlar onurluca durdu, dik durdu. Onlar baş eğmedi, boyun eğmedi. Onlar sözünü sakınmadan Seyid Rızalar gibi, Şeyh Saidler gibi, Denizler gibi, İbrahimler gibi, Mazlumlar gibi dimdik ayakta durdular" dedi.

Dayanışma ve birleşik mücadeleyi güçlendirme çağrısı yapan Bakırhan, "Böyle zulüm uygulayan birçok iktidar geldi geçti ama İboları, Mahirleri, Denizleri, Mazlumları hatırlıyoruz. Gültan gibi, Sebahat gibi, Selahattin gibi, Figen gibi direnenler tarihin onurlu sayfalarında yerini alacak ama bu zulmü yapanlar tarihin kirli ve kara sayfalarında unutulup gidecek. Direnenlere selam olsun, mücadele edenlere selam olsun! Baş eğmeyenlere, itiraz edenlere, birlikte ortak demokratik bir ülke mücadelesi yürüyenlere selam olsun" dedi.

 

"Kimse Bizi Yolumuzdan Döndüremez"

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Kobanê davasının siyasi bir intikam davası olduğunu, bu davanın çöktüğünü ifade etti.

"Bu dava HDP'nin Kürtlerle, devrimcilerle, halklarla yürüttüğü mücadelenin önüne ket koymak için planlandı" diyen Demir, iktidarın tüm kumpaslarına rağmen Türkiye'deki devrimcilerin, Kürt halkının yanında olmaya devam ettiğini söyledi.

Kobanê davasını açanların tarihin çöp sepetine gömüleceğini, yargılananların ise ülkenin aydınlık geleceği olarak var olacağını söyleyen Demir, "Biz 1 Mayıs'ta, Kobanê Direnişinde ve Van Serhıldanında olduğu gibi güçlü şekilde mücadelenizi sürdüreceğiz. Doğru yoldayız, kimse bizi yolumuzdan döndüremez. Bijî berxwedana zindanan. Biji berxwedana Kobanê" dedi.

Eylem boyunca sık sık"Biji Berxwedana Kobanê", "Biji Berxwedana Zindana", "Siyasi Tutsaklar Onurumuzdur", "Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP", "Kobanê Düşmedi, Düşmeyecek", "Kobanê'yi Savunanlara Bin Selam" sloganları atıldı.