Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Zindanı'nda tutuklu bulunan Cemil Kurt ve Alişan Gül, Y ve S tipi Zindanları dışında ailelerine yakın bir yere sevk edilmek talebiyle başladıkları süresiz açlık grevinin 62. gününde.

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla 2022 yılında tutuklanan Alişan Gül ve Cemil Kurt, 21 Mart 2023’te Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Zindanı'na sürgün edildi.

Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Zindanı'nda tutuklu olan Grup Yorum emekçisi Cemil Kurt ve Alişan Gül, Y ve S tipi zindanlar dışında ailelerine yakın bir yere sevk edilmek talebiyle 62 gündür süresiz açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu olan Cemil Kurt’un babası Dursun Kurt, açlık grevinde olan oğlunun taleplerinin kabul edilmesi için çağrı yaptı.

Dursun Kurt, tutuklu olan Alişan Gül ve Cemil Kurt’un İstanbul’daki bir yere nakledilmeleri yönündeki taleplerine karşılık verilmesini istedi. Kurt, “Çocuklarımız 62 gündür süresiz açlık grevindeler. Ben rahatsızım, bulundukları hapishane çok uzak olduğu için çocuğumu gidip göremiyorum. Çocuklarımızın bize yakın bir hapishaneye sevk edilmelerini istiyorum. Çocuklarımızın yaşamasını istiyoruz, lütfen çocuklarımızın istekleri kabul edilsin” dedi.

Kaynak: PİRHA