"Sınıf Sendikacılığı Çizgimizden Geri Durmayacağız!"

 

Dün İzmir'de Akar Tekstil'de DERİTEKS yöneticilerine yapılan silahlı saldırıİstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde protesto edildi. Çok sayıda deri işcisi, sendikalar ve demokratik kitle örgütünün katıldığı açıklamada, bu saldırının sadece DERİTEKS'e değil hakkını isteyen işçilere yapılmış bir saldırı olduğu vurgulanarak, sendikal örgütlenme ve mücadeleyi büyüteceğiz" denildi.

Dün İzmir'de Akar Tekstil'de DERİTEKS başkanı ve yöneticilere yapılan silahlı saldırı İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi, Uyguner Deri Kavşağı'nda basın açıklamasıyla protesto edildi.

Tuzla'da deri fabrikalarından çıkan Özdağ Ayakkabı, Alderi işçileri, Çubukluoğlu Deri işçileri, Prima Deri işçileri ve çok sayıda işyerinden işçiler basın açıklamasına "Baskılar Bizi Yıldıramaz!", "Faşizmine Geçit Vermeyeceğiz!" sloganlarıyla yürüyüş yaparak basın açıklamasının yapılacağı alana geldi.

Tek Gıda İş, TÜMTİS, DDSB, Limter İş, Dev Yapı İş, İstanbul İşçi Sendikaları Platformu'nun da aralarında olduğu çok sayıda sendika ve demokratik kitle örgütü basın açıklamasına katıldı.

 

"Bu Saldırı İşçi Sınıfına Yönelik Bir Saldırıdır"

DERİKTEKS Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Ulaş Arslan, DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz ve sendika yöneticilerine yapılan silahlı saldırıya ilişkin "Bu silahlı saldırıyı sadece sendika başkanımızın şahsına yönelik bir saldırı olarak, ya da DERİTEKS'e yönelik bir saldırı olarak görmüyoruz. Bu saldırı işçi sendikal örgütlenmesine, halklarına, hak aramasına yönelik bir saldırıdır" dedi.

 

"Bu Saldırıya Yanıtımız Mücadeleyi Büyütmek Olacak"

Devletin işçilerin grevleri, eylemleri engellemesinden, patronlara cezasızlık politikasından güç alarak pervasızlaştığını ifade eden Arslan "Bugüne kadar pek çok eylemde baskı ve saldırılarla karşılaştık ama hiç birinde geri adım atmadık. Bu saldırılarla bizi yıldıramazlar. Bu durum ancak bizim sendikal örgütlenmeye daha fazla güç vermemize neden olur" diyerek daha fazla haklarına sahip çıkarak ve mücadeleyi büyüterek saldırılara gereken yanıtı vereceklerini ifade etti.

Eylemde sık sık "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "DERİTEKS'e Kalkan Eller Kırılsın", "Faşizme Geçit Vermeyeceğiz", Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", " Kahrolsun Faşizm Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", Birlik Mücadele Zafer" sloganları atıldı.

 15:50:27

"Sendikamız Bu Tür Saldırılara Yabancı Değil"

Basın açıklamasını okuyan DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu, İzmir'de Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve toplu sözleşmeli iş yeri olan AKAR TEKSTİL' de iş yeri sahibi ve yöneticilerinden Hayrettin AKAR'ın kardeşi Onur AKAR tarafından fabrikada yaşanan kimi sorunları çözmek için görüşeme daveti ile başlayıp, alçak bir pusuya dönüşen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek "Onlarca iş kolunda yüzlerce defa başta sendikamız DERİTEKS ve konfederasyonumuz TÜRK-İŞ olmak üzere birçok kardeş sendikamız, direnen işçiler bu saldırılara maalesef ki yabancı değil" dedi.

 

"Bu Dizginsiz Sömürü İsteyen Zihniyeti Saldırısıdır"

Numanoğlu, "Genel Başkanımız Makum ALAGÖZ’ ün yaralandığı diğer sendika yöneticinin ise hasbelkader kurtulduğu bu saldırının, sömürüyü dizginsiz yürütmek isteyen, bütün dertleri daha fazla kâr etmek olan zihniyetin saldırısıdır. Kendilerini lüks ve şatafat içinde yaşatan işçinin kazanılmış hakkını gasp etmeye çalışarak, emeğin değerini, insanca ve hakça paylaşımın kıymetini bilmeyip alın terine ve onu koruyanlara kurşun sıkma hadsizliği ve de düşmanca tutumu sömürü çarklarının vahşi bir parçasıdır" dedi.

 

"Hiçbir Patron Baskı Ve Saldırısından Geri Adım Atmadık"

Yıllardır işçilerin hakları gasp edilmesin ve işçilerin örgütlenme haklarına saygı gösterilsin diye gösterdikleri fedakârca tutumun korkaktan değil sabırla yürüttükleri demokrasi mücadelesinin ve 21. Yüzyılda orman kanunlarının değil diyaloğun yollarını açma anlayışı olduğunu ifade eden Numanoğlu, "Israrla yürüttüğümüz sınıf sendikacılığı çizgimizde bu yana yaşadığımız hiçbir patron baskı ve saldırısından bir milim geri atmayışımız onurlu bir sendika çizgisini pusula edindiğimiz içindir. Emeğin örgütlü gücünü yaratmak için gösterdiğimiz sendika mücadelemiz sürecindeki tek arayışımız sadece konuşabilme kabiliyetine haiz işverenlerle süreç yürütmek olmuştur. Maalesef bu insanca tutumumuz bırakın anlaşılmayı üstüne üstlük canımıza kastetmeye kadar vardırılmış canice bir tutum ve kasten insan öldürmeye teşebbüse kadar varmıştır" dedi.

 

"Safımız İşçi Sınıfının Onurlu Safıdır"

"Ülkenin dört bir yanından onlarca fabrikadan gelen işçi çığlıklarının, insanca yaşamak için insanca ücret, sendikalı çalışma taleplerine takınılan vahşi saldırı aynı kaynaktan beslenen aynı faşizan tutumdur. Safımız işçi sınıfının onurlu safıdır" diyen Numanoğlu Kazlıçeşme’den bugüne yaşadığıkları saldırılardan başı dik çıktıklarını vurguladı.

 

"Mafya Artıklarına Sesleniyoruz: 76 Yıldır Buradayız!"

Numanoğlu, patronların, hak arayan işçilere ve sendikal örgütlenmeye yönelik saldırılarına değinerek "Sizler gibi belinde silahla mafya artığı ilkel tavrınızı boyun eğmeyi reddettiğimiz içindir. Bu saldırı emek düşmanları için de karşısında dik duran sınıf sendikacılığı yapan sendikalar için de ne ilk ne de sondur. Eğer daha önce dikkatinizi çekmediyse para için cana kasteden Onur Akar ve onungibilerine bir mesajımız var. Sınıf sendikacılığı çizgimizden geri durmayacağımızı, örgütlenmeden ve alın terinin hakkını almak için, örgütlenme ve işçilerin insanca yaşam talepleri için 76. yılımızda bir kez daha ifade ediyoruz ki buradayız. Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile milyonlarca işçi ile, emek dostlarımız ile buradayız" dedi.

 

"Saldırıyı Yapanlar Ceza Alıncaya Kadar Takipte Olacağız"

Burada sadece DERİTEKS ’in adına değil tüm işçi sınıfının ve tüm emek dostlarının duygularını ifade ettiklerini vurgulayan Numanoğlu, yaşanan bu saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını, bu saldırıyı yapanların gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Her zorlu süreci sınıf dayanışmasıyla aştıklarını bu saldırıları da birlikte alacaklarını ve sınıf dayanışmasıyla göğüsleyen eklerini söyleyen Numanoğlu sözlerini "Korkmadık, korkmuyoruz. Biz kazanacağız, işçi sınıfı kazanacak" diyerek tamamladı.

Numanoğlu tüm işçileri, emekten yana mücadele edenleri yarın İzmir'de yapılacak basın açıklamasına katılmaya ve destek vermeye çağırdı.

Eylem işçi sınıfına ve sendikal mücadeleye yönelik saldırıları protesto eden ve sınıf dayanışmasını vurgulayan sloganlarla sona erdi.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.