HBDH Ekin Ceren Doğruak Milisleri, 3 ilde eylem gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Milislerin “Bir halk topyekun ayakta! İçeride ve dışarıda, yurt içinde ve yurt dışında, dağlarda ve şehirlerde koca bir halk ayakta!

Baş eğmez anaları ve feda ruhunu kuşanmış savaşçılarıyla, zindanlarda korkunç baskılara göğüs geren devrimci tutsakları ve yurt dışında politik sürgünleriyle, Kürt halkı ayakta!

Açlık grevleri, gösteriler ve yürüyüşler, türlü sivil itaatsizlik eylemleri, tutsaklara kart ve mektup göndermeler, direniş çadırları, gerillanın güçlü vuruşları, her türlü yol ve yöntemle haykırıyor faşist cellatların ve onların emperyalist efendilerinin suratlarına: Güneşimizi karartamazsınız!” dedikleri açıklamada, Kürt halk önderi Öcalan’ın emperyalist uluslararası komplo ile tutsak edilip Türk devletine teslim edilmesinin üzerinden çeyrek asır geçtiği hatırlatılarak, “bunun Kürt halkının özgürlük yürüyüşünü durduracağını sandılar. Ancak çeyrek asır önce büyük umutlarla gerçekleştirdikleri uluslararası komplo, hiçbir şekilde amacına ulaşamadı!” denildi.

Milisler ilk olarak 29 Ocak gecesi eylem yapıldığı söylendi ve eylemler şöyle sıralandı:

Adana’da harekete geçtiği söylenerek Şakirpaşa’da, TOMA’lara ve zırhlı polis araçlarına karşı molotoflar ve bombalarla saldırı eylemi düzenlendi, bombaların patlaması ile zırhlı araç darbelendi.

1 Şubat günü ise Antep’te saat 16 sıralarında Tapu Kadastro binasına sabotaj eylemi gerçekleştirdi.. Eylem sonucu çatı katındaki arşiv bölümü tamamen küle döndü.

Yine 1 Şubat sabah saatlerinde İzmir’de eylem gerçekleştirdi. Kemeraltı’nda faşist iktidarın destekçisine ait bir işyeri, düzenlediğimiz sabotaj eylemi sonucu tamamen imha edildi.