< Tutsak Yakınlarına Kadıköy’de Eylem Yasağı Ve Gözaltı -Güncellendi-

“S ve Y Tipi Hapishaneler Kapatılsın” diyerek Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması yapmak isteyen Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, polis saldırısı ve gözaltılarla karşılaştı.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ)’nin eylem çağrısı ile Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda toplananlar, “Kadıköy Kaymakamlığı’nın eylem yasağı” gerekçe gösterilerek, polis ablukasına alındılar. Polisin dağılın çağrısına uymayarak açıklamalarını yapmakta ısrar eden tutsak yakınları polis tarafından gözaltına alınmakla tehdit edilirken, basın da görüntü almaması için alanın dışına çıkarıldı.

Tutsak yakınları ve dayanışma için gelenler, polis tarafından darp edilerek gözaltı aracına bindirildiler. Aralarında Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden Fatma Yıldırım, Ayışığı Ekin Sanat Derneği’inden Sena Şat, Emekçi Kadınlar (EKA)’dan Delal Erol ve muhabirimiz Serpil Ünal’ın da bulunduğu 12 kişi, Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Gözaltına alınanSerpil Ünal, Fatma Yıldırım, Delal Erol, Sena Şat, Gülten Kahraman, Abdulmelik Yalçın, Hıdır Savur, Arjin Vahap Güler, soyadı öğrenilemeyen Umut ve adı öğrenilemeyen bir kişi daha, emniyet ifadelerinin ardından farklı hastanelerde yapılan sağlık kontrollerinden sonra serbest bırakıldılar.