< Adana’da Gençler Yılmayacak

Bugün Devrimci Öğrenci Birliği, "Gençliği Yıldıramayacaksınız, Korkutamayacaksınız, Sindiremeyeceksiniz!" diyerek İHD Adana şubesinde saat 13.00'da bir basın açıklaması yaparak polisin arkadaşlarına yönelik taciz ve tehditlerini protesto etti.

Özellikle Adana'da kronik bir sorun haline gelen öğrencilerin tehdit edilmesi, ailelerinin aranarak onların tehdit edilmesinin teşhir edildiği açıklamada, polislerin en son öğrenci arkadaşlarına kampüste GBT yaparak “Dışarıda ne yaparsanız yapın, üniversitede hiçbir faaliyet yapamazsınız” dedikleri anlatıldı.

8 Aralık günü bir arkadaşlarının da “Ahmet” adında bir polis tarafından aranarak “bir imza atması gerektiği” söylenerek durakta bulunan arabasına çağrıldığını anlatan DÖB’lü öğrenciler, arkadaşlarının polis arabasına gitmeyi reddettiğinde karakola çağrıldığını söylediler. Karakola avukatı ile giden gencin, karakolda herhangi bir imza veya ifade vereceği bir durum olmadığı öğrenildi ve bunun kendisini “kaçırmak” için düzenlenen bir tuzak olduğunu algıladı.

DÖB’lü öğrenciler açıklamayı “Adana Emniyetinin biz devrimci öğrencilere sistematik olarak yaptığı bu baskı bizleri ne yıldırır, ne susturur, ne de bizlere boyun eğdirir. Arkadaşlarımıza aramaktan vazgeçin! Haklarımızı alana kadar, politik özgürlüğümüzü kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz! Baskılar Bizi Yıldıramaz! Yaşasın Devrimci Öğrenci Birliği!” diyerek sonlandırdı.