Gençlik Örgütleri, lise öğrencisi SDGF üyesi Berfin Polat'ın sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanarak tecrit uygulanmasını Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto etti.

Gençlik Örgütleri, sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklanan lise öğrencisi SDGF üyesi 17 yaşındaki Berfin Polat'ın tecrit altında tutulmasını Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto etti.

"Liseleri Özgürleştirecek Zindanları Yıkacak Berfin'i Alacağız" yazılı pankart açan Gençlik Örgütleri eylemde "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganı attı.

Yapılan açıklamada Kıraç Anadolu Lisesi öğrencisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu MYK ve Liseli Öğrenci Birliği üyesi 17 yaşındaki Berfin Polat'ın, 17 Kasım'dan beri tutuklu olduğu hatırlatılarak "Berfin, sosyal medyada SGDF'nin faşizmin tanımını yaptığı ve devlete faşist dediği paylaşımı retweetlediği gerekçesiyle 10 gündür tecrit koşullarında tutuluyor" denildi.

Berfin'in, kararlı duruşu ve mücadele azmi ile liselerde örgütlü mücadelenin, kadın özgürlük mücadelesinin, kayyum rektörlere karşı mücadelenin en önlerinde olduğu belirtilen açıklamada devletin gösterdiği bu gerekçenin tamamen bahane olduğunu ifade edildi.

Açıklamada "Berfin nezdinde mücadele eden devrimcileri, liselileri, kadınları korkutmak ve yıldırmak amacı ile Berfin'i tutuklamıştır, ama bunların bizim direncimizden, mücadele azmimizden hiçbir şey götürmeyeceği aksine cesaretimizi perçinleyeceğini de çok iyi biliyoruz" denildi.

Polat'ın, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde karantina bahanesiyle havalandırma olmayan bir hücrede tek başına tutulduğu, karantina süresi bittiğinde ise adli çocuk tutsaklarla siyasi olduğu için, siyasi tutsaklarla ise yaşı nedeniyle kalamayacağı belirterek hapishane yönetiminin tecrit koşullarını sürdürdüğü akrarılan açıklamada "Kütüphaneden kitap talebi karşılanmıyor, Berfin'e Diyanet'in kitapları dayatılıyor. Bu yolla bir kez daha eğitim materyallerine ulaşma hakkı çalınıyor. Kantin alışverişine izin verilmiyor, kağıt-kalem talebi reddediliyor. 10 gündür tecritte tutulan yoldaşımızın eğitim hakkı gasp ediliyor" denildi.

Bu tecrit politikasınıb Berfin'e Suruç'ta katledilen 33'leri anarken uygulanan polis işkencesi ile kolunun kırılması, sayısız tehdit ve baskının devamı olduğu belirtilen açıklamada "Bu baskı ve yıldırma politikalarına karşı Berfin içeride; binlercemiz ise okul sıralarında, sokaklarda, meydanlarda direniyor, mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz" denildi.

Bu baskıları okul idarelerinden, ailelerimizden, rekabetçi sınav sisteminden, staj sömürüsünden, cinsiyetçi ve fobik yönetmeliklerden tanıdıklarını ifade eden Gençlik Örgütleri, "Biz bu devleti stajda katledilen ve katilleri korunan Burak'tan, online eğitime bağlanmak için çıktığı çatıdan düşerek hayatını kaybeden Çınar Mert'ten, Gezi'de katledilen Berkin'den, Suruç'ta katledilen Okan'dan, 10 Ekim'de Veysel'den ve Kürdistan'da katledilen nice çocuktan tanıyoruz. Berfin ile Burak'a adalet mücadelesinde, Berkin'in mahkemelerinde hep yan yana yürüdük. Berfin'i tutuklayarak bizi yıldırabileceklerini sananlar bilsinler ki mücadelemiz kesintiye uğramayacak, katlanarak büyüyecektir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de tutuklandığını hatırlatan Gençlik Örgütleri "Berfin'i tutuklayanlara Berke'yi, Perit'i, Berfin'i tutuklayanlara, devrimcileri yıldırmaya çalışanlara karşı örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz, baskıların üzerine yürüyoruz. Berfin'e özgürlüğü onu tutsak edenlerden beklemiyoruz, Berfin'i biz alacağız!" diyerek mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.