Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 4 Ekim’de rektörlük binası önünde eylem yapan öğrencilere Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu tarafından bir hafta uzaklaştırma cezası verildiğini duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 4 Ekim'de online eğitimi protesto etmişti. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 4 Ekim’de rektörlük binası önünde eylem yapan öğrencilere Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu tarafından bir hafta uzaklaştırma cezası verildiğini duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi'nin hazırlık sınıfı öğrencileri, Güney Kampüsü ve rektörlük binası önünde toplanarak, atanmış yönetimin öğrencilerin yarısının online eğitim görmesi yönünde aldığı kararı protesto etmişti.

 

"Yaromıza Değil Hepimize Yüz Yüze"

Öğrenciler eylemde, "Yer Yok" ve "Yarımıza Değil Hepimize Yüz Yüze" pankartları açarak, “Yüz Yüze Eğitim İstiyoruz” ve “Yarımıza Değil, Hepimize Yüz Yüze” sloganları atarak üniversite yönetiminin online eğitim kararını protesto etmişti.

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "adaletsiz bir durumun" yaşandığı belirtilerek, “Derslerin başlamasına 2 hafta kalmışken hazırlık öğrencilerinden P3 ve P4 seviyesinde olanların yüz yüze eğitim hakkının gasp edilmeye çalışıldığını öğrendik. Oysaki bazılarımız bavullarını hazırlamış, evlerini tutmuştu. Şimdi bu kadar kısa süre kalmışken yurtlara kabul edilmediğimizi sadece online eğitim alacağımızı öğrendik” denilmişti.

 

"Eğitimde Eşitsizliği De Kayyum Düzenini De Tanımıyoruz"

Öğrencilerin okullarından uzak bırakılmasının çözüm olamayacağı vurgulanan açıklamada, “Talebimiz dersliklerin, yurtların, kampüslerin herkese tam kapasiteli ve eşit bir şekilde açılmasıdır. Kayyım rektör İnci ve yetkililerin aldığı bu kararı tanımıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’nin özgür ve katılımcı demokrasi kültürüne hiç yakışmayan bu kayyım düzenini de asla kabul etmiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar asla vazgeçmeyeceğiz” diye vurguladı.

 

Kayyum Rektör İnci'yi Yuhalamışlardı

Açıklama sonrasında "kayyım rektör" Melih Bulu'nun yerine atanan Naci İnci rektörlük binasında çıkıntığında ise ğrenciler, İnci'yi yuhalayarak protesto etmişti. İnci’nin önünü kesen öğrenciler ile özel güvenlikler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanmıştı.