< < Öğrenciler Burslarını İstiyor

Federe Kürdistan Bölgesi’nde ekonomik kriz her alanı etkilemeye devam ederken, üniversite öğrencileri de burslarının ödenmemesine karşı eylemlere başladı. Süleymaniye, Raperîn, Germiyan, Koye ve Soran Üniversiteleri öğrencileri, bursların ödenmesi talebiyle 21 Kasım’da protesto eylemleri başlattı.

22 Kasım günü (dün) Süleymaniye Üniversitesi öğrencileri, öğretmenlerin üniversiteye girişine izin vermeyerek burs ücretlerinin ödenmemesini protesto etti. Germiyan’a bağlı Kelar ilçesinde de öğrenciler ana yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin saldırdığı eylemlerde çok sayıda kişi yaralandı, birçok kişi de gözaltına alındı.

2015 yılından bu yana öğrencilerin bursları ödenmiyor. Önceden, şehir merkezindeki yurt öğrencilerine ayda 40 bin dinar, şehir dışındaki yurt öğrencilerine de 100 bin dinar burs ödeniyordu.

Öğrencilerin eylemleri bugün de devam etti. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen üniversite öğrencilerinin eylemleri Güney Kürdistan’ın tüm bölgelerine yayıldı.

Başta Hewler ve Süleymaniye olmak üzere, üniversite öğrencileri yürüyüşlere başladı. Süleymaniye’de yürüyüş binlerce öğrencinin katılımıyla başladı, Salim Caddesi’ne doğru devam etti. Hewler’de de binlerce öğrenci 100 Metre karayolunda yürüyüşe geçti. Yürüyüşler iki kentin de trafik akışını durdurdu.