< < Boğaziçi Davasında 13 Öğrenci İçin ‘Zorla Getirme’ Kararı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin 97 öğrenci hakkında açılan davada, duruşmaya gelmeyen 13 öğrenci için zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına ilişkin protesto eylemlerinin 32. günü olan 1 Şubat günü, Güney Kampüs'te yapılan eylemde toplanan öğrencilere polis saldırısı gerçekleşmişti. Etiler ve Bebek'te toplanan öğrenciler de arkadaşlarına destek için Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüs önüne gelmişti. Polis saldırısında kampüste bulunan 51 öğrenci kampüs önünde ise 108 öğrenci olmak üzere 159 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Adliyesinde görülecek davası öncesinde üniversitesi dayanışmalarından öğrenciler arkadaşlarına destek için Çağlayan'da adliye önünde eylem gerçekleştirmiş ve "İlk günkü irademizle buradayız. Arkadaşlarımızı alacağız.  Seni de göndereceğiz Naci" diyerek kayyum rektör atamalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtmişlerdi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmaya bazı öğrenciler ile avukatları katıldı. Duruşmada öğrencilerin savunmaları alındı. Mahkeme heyeti, davet edildikleri halde duruşmaya katılmayıp, mazeret bildirmeyen 13 öğrenci hakkında zorla getirilme kararı verdi.

Heyet, savunması alınan sanıkların duruşmalara katılma zorunluluklarının bulunmamasına karar verirken duruşma ise 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi.