"Biz İlk Günkü İrademizle Buradayız"

Boğaziçi Üniversitesinde gözaltına alınan 96 öğrencinin bugün görülecek davası öncesinde İstanbul Adliyesi önünde eylem yapan üniversite öğrencileri tüm saldırılara karşı ilk günkü kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına ilişkin protesto eylemlerinin 32. günü olan 1 Şubat'ta, Güney Kampüs'te yapılan toplanan öğrencilere polis saldırısı gerçekleşmişti. Etiler ve Bebek'te toplanan öğrenciler de arkadaşlarına destek için Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüs önüne gelmişti. Polis saldırısında kampüste bulunsn 51 öğrenci kampüs önünde ise 108 öğrenci olmak üzere 159 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 96 öğrencinin bugün İstanbul Adliyesinde görülecek davası öncesinde üniversitesi dayanışmalarından öğrenciler arkadaşlarına destek için Çağlayan'da adliye önünde eylem gerçekleştirdi.

"Boğaziçi Direnişi Yargılanamaz, Üniversiteyi Savunuyoruz" yazılı pankart açan üniversite dayanışmaları adına basın açıklamasını okuyan Şevin Ulusoy, "Kayyumları göndereceğiz diyen, söz yetki karar üniversite bileşenlerine diyen bizler gözaltılarla, ev hapisleriyle ve tutuklamalarla karşılaştık. Bugün ise Berke ve Perit, 21 gündür tutuklu. Son iki haftadır direnişimize saldırılar artmış durumda. Boğaziçi içerisindeki nöbet çadırımıza, Kayyum Naci'nin emriyle, ÖGB ve polis tarafından saldırılar başladı. Saray rejimi, adeta kampüs kampüs öğrenci avına çıkmış, 4 Şubat'ta yaptığını tekrar yapmaya çalışmaktadır. Ama bilmelilerdir ki biz hala ilk günkü irademizle buradayız" dedi.

96 kişinin saçma sapan gerekçelerle yargılanmaya çalışıldığını vurgulayan Ulusoy, "Biz ise Boğaziçi Direnişi'nin yargılanamayacağını, 11 arkadaşımızı mücadelemizle aldığımızda gösterdik. Davalarla yıldırmaya çalışsanız da devrik Kayyum Melih'i gönderdiğimiz gibi Naci'yi de gönderene kadar direnişimizden vazgeçmeyeceğiz Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz! " dedi.

Öğrenciler tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek sloganlarla eylemi sonlandırdı.