Boğaziçi Üniversitesi'nde özel güvenlik birimi, nöbet eylemi için çadır kurmak isteyen öğrencilere ve akademisyenlere saldırarak darp etti. ÖGB çadıra el koyarken parçaladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Güney Kampüsü'ndeki Kayyumluk önünde nöbet eylemi için öğrenciler çafır kurmak istedi. Özel Güvenlik Birmi, kayyum rektör Naci İnci'nin talimatı üzerine, öğrencilerin çadır kuramayacaklarını belirterek kaldırmalarını aksi halde "müdahale edecekleri" tehdidinde bulundu.

Öğrenciler aylardır kampüste nöbet eylemi yapılıp çadır kurulduğunu söyleyerek "Bizim çadır kuramayağımıza dair nasıl bir kanun maddesi var? Neye dayanarak engelliyorsunuz? Rektörlükten size verilmiş bir yazılı talimat var mı?" diye sordu.

Özel Güvenlik amiri sorulara yanıt veremeyip sadece "müdahale ederi" tehditlerine devam etti.

Öğrenciler nöbet eylemi için çadırlarını kurmaya başladı. ÖGB öğrencilerle tartışırken kampüse çok sayıda çevik kuvvet polisi ve gözaltı araçları getirildi. Polis de kampüsü ablukaya alarak ÖGB'ye destek verdi.

Öğrenciler çadırlarını kurmaya çalışırken özel güvenlik saldırarak öğrenciler ve akademisyenleri darp etti. Yaşanan arbede sırasında çadıra el koyan ÖGB bu sırada çadırı da parçaladı.

Yaşanan saldırıya rağmen Boğaziçi Üniversitesi Kayyumluk önünde oturma eylemine başlayan öğrenciler kampüste çok sayıda çevik kuvvet polisinin de beklemeye devam ettiğini aktardı.

Çadırı Onarıp Yeniden Kurdular

ÖGB'nin saldırısı sonrası nöbet eylemine geçen öğrenciler çadırlarını geri alarak sosyal medyadan "Güvenliğin Kayyum Naci'den aldığı emirle kırdığı çadırımızı onarıyoruz. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleșecek! #BoğaziçiAblukada #MücadeleUmuttur" ifadesiyle paylaştı.

 

Tutuklu Öğrencilere Görüş Engeli

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, nöbet eylemi devam ederken, Erdoğan tarafından hedef gösterilip tutuklanan Metris Hapishanesi'ndeki arkadaşları Berke Gök ve Perit Özen'i ziyarete gittiklerini fakat "Berke ve Perit'in dilekçe vermediği" görüşe izin verilmediğini duyurdu. Öğrenciler 'dilekçe verilmediği iddia edilen, Perit'in 10 gün önce, Berke'nin ise geçtiğimiz Çarşamba günü ziyaretçi listeleri için dilekçe gönderdiğini belirterek "Hapishane yönetimi, öğrencilerin dilekçesini işleme koymayarak görüş hakkı gaspında bulunuyor" dedi.