< Gençliği Yıldıramayacaksınız

Bugün Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), İHD Adana Subesi’nde polisin öğrencilere yönelik taciz ve tehditlerine karşı "Gençliği Yıldıramayacaksınız, Korkutamayacaksınız, Sindiremeyeceksiniz!" şiarıyla bir basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına İHD Adana başkanı Yakup Ataş da katıldı.

Hüseyin Altındağ’ın okuduğu basın açıklamasında, Adana Emniyetinin çok uzun süredir arkadaşlarını ve ailelerini hiçbir yasal dayanağı olmadan, keyfi biçimlerde aradığını, okullarına giderek taciz ettiğini anlattı. “Yasa dışı öğrenci örgütlerine dair bilgi vermek” amacıyla emniyete çağırılan arkadaşlarının gitmezlerse ailelerinin aranacağını söyleyerek tehdit ettikleri söylendi; polislerle görüşmek istemeyen öğrencilere “görüşmek zorundasın”, “bu düşüncelerini bırakana kadar seni arayacağız” denildiği söylendi.

“Bizler devrimci öğrenciler olarak, öğrencilerin ve gençliğin sorunlarının çözümü için mücadele ediyoruz. Haklarımız ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Adana emniyeti ve genel olarak devletin kolluk güçleri, bugün birçok ilde, arkadaşlarımızı ve ailelerimizi arayarak verdiğimiz demokratik mücadeleyi terörize etmeye çalışıyor.

İktidarın ve kapitalist sistemin dayattığı sınırları kabul etmeyenler; dinci gerici, niteliksiz eğitimi, ekonomik kriz ve pandemiyle birlikte derinleşen işsizlik ve geleceksizliği kabul etmeyenler baskılanmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Barınamıyoruz diyerek parklarda, sokaklarda, banklarda uyuyan gençler gözaltına alınıyor. Boğaziçi üniversitesi ve diğer birçok üniversitede tepeden inme hiçbir kayyumu kabul etmeyen ve demokratik özerk eğitimi savunan öğrenciler darp ediliyor, gözaltı ve tutuklamalarla karşılaşıyor. İstanbul, Ankara ve birçok ilde arkadaşlarımız kaçırılıyor, işkence görüyor.” diyerek devam eden açıklamada bu saldırıların iktidarın korkusunun belirtisi olduğu vurgulandı.

Devrimci öğrencilerin açıklaması, “Buradan devrimci öğrenciler olarak sesleniyoruz;

Arkadaşlarımızı, ailelerimizi arayıp taciz edenler, gençliği yıldıramayacaksınız, korkutamayacaksınız, sindiremeyeceksiniz! Asıl korkması gereken sizlersiniz!

Bugün gençlik mücadeleyi sürdürüyor, mücadele büyüyor! Baskılarınız Bizleri Yıldıramaz!” çağrısıyla sonlandı.