Gençlik örgütleri, 10 Ekim Ankara katliamının 6. yıldönümü nedeniyle Beyazıt Meydanı’nda bir anma gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ile başlayan anmada katledilenlerin isimleri sayıldı, “Yaşıyor” diye haykırıldı. Anmada sık sık “Katillerden Hesabı Gençlik Soracak”, “Amed, Suruç, Ankara Hesap Sormaya” sloganları atıldı. Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) de "10 Ekim'i Unutma Unutturma", "Faşizmi Döktüğü Kanda Boğacağız" dövizleri ile anmada yerini aldı.

Gençlik örgütleri adına yapılan açıklamada 10 Ekim 2015 günü saat 10.04’de devletin katliamlarına bir yenisi eklediği söylenerek “Ankara’da halklar için barışı savunan yüzlerce insanın arasına, besleyip yetiştirdikleri katil IŞİD çetesini soktular. Barış ve özgürlük için orada olan, mücadele eden yüz üç yoldaşımızı katlettiler” denildi.

“Kaybedecekler çünkü biz hiçbir katliamı unutmadığımız gibi 10 Ekim’i de unutmayacağız! Aradan geçen yıllarda, dava süreçlerinde bizlere unutturmak istedikleri gerçeğin peşindeyiz. Katliam için uygun ortamı hazırlayan ve 103 kişiyi IŞİD işbirliğiyle katleden, devlettir. Unutmamakla kalmayacağız elbette, yitirdiklerimizin hesabını sormak için affetmeyeceğiz katilleri. Sokak sokak, meydan meydan büyüyecek öfkemiz, devlet katliamlarında bir kişi daha yitirmemek için; yaşamlarımız için denilen açıklama her alanda mücadeleyi büyütme çağrısı ile sonlandı.