Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 öğrencinin tutuklanmasını protesto etmek için Güney Kampüs’te toplanan öğrenciler yine polisin saldırısı ile karşılaştı ve gözaltına alındılar.

Boğaziçili öğrenciler, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için bugün saat 12.00’de Güney Kapı’da bir araya geleceklerini duyurmuştu. Öğrencilerin çağrısı ile çok sayıda öğrenci Güney Kampüs içinde ve kapısında toplanırken, çok sayıda çevik kuvvet polisi de yerini aldı.

Etiler Kapı ve Güney Kampüs önünde toplanmak isteyen öğrencilere saldıran polis 6 öğrenciyi gözaltına aldı ve Kampüste pankartlarla yürüyüş yaparak kapıya gelip arkadaşlarına destek olmak isteyen öğrencilerin de dışarıya çıkmasına engel olundu.

Gazetecilere de engel olan polis, giriş kapısına barikat kurdu, eylem boyunca kampüs içinden ve dışından 12 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Öğrenciler arkadaşlarını polise vermemek için çaba sarfetse de daha şiddetle saldırıya uğradılar.

Tüm engellemelere ve saldırılara rağmen öğrenciler Güney kapısı girişinde basın açıklamasını yaptılar. Öğrenciler, “Bizler, daha önce de pek çok arkadaşımızı talimatla tutsak aldıran Cumhurbaşkanının bu gayrimeşru söylemlerine, esir pazarlığı hevesine ve onun piyonlarının gerek açıktan gerekse gizli saldırılarına aşinayız. Evet aşinayız, fakat alışmıyoruz! Bize biçilen ‘mağdur edilmiş öğrenciler’ kaftanını giymeyeceğimizi tekrar ilan ediyoruz. Tayyip Erdoğan ve onun kukla takımı bilsin ki, direnmeye devam edeceğiz” dediler.

“Biz neysek o’yuz, savunmaya çekilmeye, kendimizi açıklamak için düşman hukuku ile üstümüze gelenlere dil dökmeye razı değiliz. Bizlerin kim olduğunu sıra arkadaşlarımız, hocalarımız, üniversitemizin emekçileri, ülkede demokrasi mücadelesine omuz verenler, bizimle mücadelesini ortaklaştıranlar, bu saldırılar karşısında yüreği bizimle birlikte atanlar; yani herkes çok iyi biliyor. Bu şartlar altında, ülkenin en büyük meşruiyet tartışmasının nesnesi olan şahsın bizlerden kim olduğumuzu kanıtlamamızı istemesi abesle iştigaldir. Kendisine biat etmeyen herkese parmak sallamaya alışan bu şahsın bizlerden de ‘makul bir tebaa’ olmamızı bekliyor. Boyun eğmiyoruz, Erdoğan ve kayyum siyasetine karşı direnişimize aynen devam ediyoruz” diyen öğrenciler, Boğaziçi’ne yeniden saldırılmasını bir sürpriz olmadığını söyledi.

“İçi kof söylemleri bizi korkutmaya yetmedi, yetmeyecek. Tutsak arkadaşlarımızın bize seslenme fırsatı buldukları ilk anda ‘Mücadele umuttur!’ diye haykırmaları bu gerçeği apaçık gösteriyor. Daha önce olduğu gibi arkadaşlarımızı alacağız, bir kişiyi dahi geride bırakmadan ilke ve taleplerimizi savunmaya devam edeceğiz” dediler. Öğrenciler açıklamalarını “Öğrenci Meclisi’nde birleşelim, saldırıları birlikte püskürtelim” çağrısıyla bitirdiler. Burada basına demeç vermek isteyen Boğaziçili iki öğrenci daha gözaltına alındı, basın ve desteğe gelen milletvekilleri kalkanlarla darp edildi.

Gözaltı ve tutuklama saldırısını protesto etmek için gençlik örgütleri Kadıköy Süreyya Operası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve Boğaziçi Dayanışması’nın basın metnini okudular.

Gözaltına alınan 10 öğrenci sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılırken, 4 öğrencinin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.