Cumhurbaşkanı “Rektörün aracında tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenmiyorum. Böyle öğrenci gerekmez. Bunlar üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir" dedi, gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'si tutuklandı.

Dün üniversitelerine kayyum rektör atanmasını protesto eden Boğaziçili öğrenciler, Erdoğan'ın “terörist” ilan etmesinin hemen ardından gözaltına alındılar. Bunun üzerine gözaltılara ve hedef göstermelere karşı Güney Kampüs önünde toplanan gençler, sloganlarla yürüyüş yaptı ve arkadaşları bırakılana kadar oturma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu. Ancak kısa sürede polis ablukasına alınan gençler yeniden saldırıya uğradı ve 6 öğrenci daha gözaltına alındı.

Öğrencilerin kayyum rektör Naci İnci’nin “kendisine hakaret edildiği” için suç duyurusunda bulunması nedeniyle gözaltına alındıkları ve “hakaret etmek”, “kamu malına zarar vermek”, “toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek”, “görevli memura görevini yaptırmamak” ile suçlandıkları öğrenildi.

Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen öğrencilerden 3'ü gece ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 7 öğrenci de ertesi gün savcılığa çıkarılmak üzere geceyi nezarette geçirdi.

Öğrenciler ifadeleri alınmak üzere öğle saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildiler. 4 öğrenci adli kontrol şartıyla savcılıktan serbest bırakılırken, 3 öğrenci de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Hakimliğe sevk edilen Elif Bayburt da adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen tutuklandı...

Serbest bırakılan öğrenciler arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanırken, tutuklanan öğrenciler ise tutuklamaların istendiği gibi kendilerini yıldıramayacağını haykırıyordu. Dışarıdaki arkadaşlarına dayanışma mesajı gönderen Berke Gök ve Caner Perit Özer “Başka bir dünya mümkün", "Size olan güvenimiz tam. Yakın zamanda görüşmek üzere!" diyordu.

“Bundan sonrası bizde” diyen Boğaziçililer, yarın saat 12.30'da “Berke'ye Perit'e Özgürlük”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” demek için Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısı önüne eylem çağrısı yaptılar.