< Vazgeçmeyeceğiz!

Pek çok ilde barınma sorunu yaşayan öğrencilerin “Barınamıyoruz!” şiarıyla başlattıkları nöbet 6. günde polis saldırısıyla karşı karşıya kaldı. İzmir’de de Hasanağa Bahçesi’nde nöbet tutmakta olan Yurtsuzlar Hareketi ve İzmir Üniversite Dayanışması’na yönelik 28 Eylül Salı günü sabaha karşı saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen saldırıda birçok kişi gözaltına alınırken, birçok kişi uygulanan şiddet ve işkence nedeniyle kol, parmak kırılması gibi durumlarla karşı karşıya kaldı.

Öğrenciler saldırıyı protesto etmek için 28 Eylül Salı akşamı saat 20:00’da Hasanağa Bahçesi’nde birçok kurumun desteğiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. BMG, HDP, HDK, Veliler Derneği, Eğitim-İş Sendikası birçok kurum konuşmalar yaparak öğrencilerin haklı mücadelesini sahiplendiklerini belirttiler.

Sık sık “Yaşasın Öğrenci Dayanışması”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Barınma Haktır, Alacağız” sloganlarının atıldığı açıklamada İzmir Üniversite Dayanışması adına yapılan konuşmada “Bizleri baskılarla, işkencelerle, gözaltılarla yıldıramazsınız. Biz ne davamızdan ne mücadelemizden vazgeçeriz. Bugün nöbetimizi tutmayacağız ancak İzmir’in her yeri bizim mücadele alanımızdır. Mücadelemizi İzmir’in her yerinde büyütmeye devam edeceğiz” denildi.

Eylem “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz” sloganları ve alkışlarla sona erdi.