Dün (27 Eylül) gece yarısı Dersim'de "Asil öğrenciler geldi" denilerek KYK yurdundan atılan Munzur Üniversitesi kadın öğrencileri, bugün barınma hakları için Rektörlüğe yürüdü

Üniversitelerde yüzyüze eğitimin başlaması ancak KYK yurdu çıkmayan ya da yedek listede yer alan öğrencilerin barınma sorunu çoğu öğrenciyi etkiledi. Munzur Üniversitesi’ni kazanmış ancak KYK yurdunda asil sıralamada yer alamayan kadın öğrenciler, gece yarısı “Asil öğrenciler geldi” denilerek yurttan atıldı. “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atan öğrenciler yurdun koridorlarında yürüdü ve eylemlerini bahçede sürdürdü ve oturma eylemi yaptı. Haberi duyan erkek öğrenciler de yurdun önüne çıkarak destek verdiler, yürüyüş yaptılar.

Soruna çözüm bulunamaması üzerine üniversiteden iki öğretim görevlisi, “Bir Gülistan Doku daha olmasın” diyerek bireysel imkanlarla öğrencilerin öğretmenevine yerleştirilmesini sağladılar.

Bugün de Munzur Üniversitesi öğrencileri, barınma hakları ve yurttan atılan öğrenciler için Rektörlüğe yürüdü. Öğrenciler, “Hocalar dışarı öğrenciler burada”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atarak rektörlüğü protesto etti.