Barınamıyoruz! Hayatımızı idame ettirmeyi geçtik, artık kafamızı sokabileceğimiz bir yer dahi kalmadı!

Barınamıyoruz, çünkü burjuva eğitim sistemi pandemi kurallarına uygun olmayan sınıflarda-amfilerde bizlere yüz yüze eğitim verirken, yaşadığımız yurtlarda kalmamızı, barınma hakkımızı, pandemiyi bahane ederek engelliyor. İşçilerin-emekçilerin cebindeki son kuruşta dahi gözü olan sermaye devleti, şimdi yine pandemiyi bahane ederek bizi yaşadığımız KYK yurtlarından atıp ne haliniz varsa görün diyor. Milyonlarca üniversitelinin olduğu yaşadığımız topraklarda sadece bir avuç üniversiteli yurt imkanlardan yararlanabiliyor, geriye kalan milyonlarca üniversiteli yüksek ev kiraları, pahalı özel yurtlar ve gerici tarikat yurtları arasında seçim yapmaya mahkum ediliyor!

Alacaklıyız! Bizleri yurtlarımızdan ne haliniz varsa görün diyerek atanlardan, üniversitelerimizi ÖGB ve polislerle, ablukaya alanlardan, ulaşım hakkımızı engelleyenlerden, geleceğimizi çalanlardan, Sibel’in, Hakan’ın ve tüm sıra arkadaşlarımızı katleden kapitalizmden, sonunu yaklaştığının tedirginliğiyle baskılarını arttıran, tanklarını, toplarını, ordularını; işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİQ+’ların ve biz öğrenci gençliğin üzerine süren faşizmden! Alacaklıyız; çünkü bize gelecek borçları var!

Üniversiteler yüz yüze eğitime başladı; ama biz öğrencilerin kalacak yerleri yok! KYK yurtları yetersiz, ev kiraları ve özel yurt fiyatları dudak uçuklatan fiyatta! Geriye tarikat, cemaat, dinci-faşistlerin dernekleri ve vakıflarının ev ve yurtları kalıyor, bizi buralarda zorla barındırmaya çalışan bu düzenden alacaklıyız!

Ve bunlar sadece biz öğrenci gençliğin sorunu değil, toplumu oluşturan diğer kesimlerin, milyonlarca işçi ve emekçilerin de sorunu. Sermaye sınıfı hariç toplumun tüm kesimleri hayatlarını idame ettiremiyor. Bu yüzden hepimiz alacaklıyız! Fırsat eşitsizliğini yaratan bu kapitalist sistemden hepimiz alacaklıyız!

Alacağız! Barınma hakkımızı, parasız, bilimsel, özerk, anadilde eğitim hakkımızı da alacağız; birkaç tane patronun cebi dolsun diye çalınan geleceğimizi de alacağız. Haklarımızı, duygularımızı, özgürlüğümüzü de alacağız! Bizler bu düzeni işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, Kürt halkıyla, LGBTİ+’larla birlikte mücadele ederek değiştireceğiz! Barınamayaların, geçinemeyenlerin, geleceksiz olanların isyanını büyüterek geliyoruz!

Sorunlarımızın gerçek ve kalıcı çözümü özgür ve insanca bir geleceğin inşa edileceği demokratik halk devrimindedir! Eğitimin ücretsiz olacağı, her öğrenciye yurt ve burs hakkının eşit tanınacağı, üniversitelerin özerk-demokratik olacağı ve geçinme derdimizin kalmayacağı sosyalizm için birlikte mücadele edelim!

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)