Her Yerdeyiz

İzmir’de Gençlik Örgütleri, Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Karşıyaka İzban önünde bir araya geldi.

“6’ncı Yılında Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı açılan eylemde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.

Gençler toplanmalarının ardından “Biji Berxwedana Rojava”, “Şehit Namirin”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” ve “Rojava’da Düşene Ve Dövüşene Bin Selam” sloganlarıyla Karşıyaka İskelesi’ne yürüyüş yapmak istedi. Yüzlerce çevik kuvvet polisinin ablukaya alındığı eylem alanında gençlerin etrafı çembere alınarak, yürümelerine izin verilmedi.

Gençlik ise “Katil IŞİD İşbirlikçi AKP” sloganlarıyla barikatları aşıp yürümesi üzerine polis biber gazı ve kalkanlarla saldırarak gözaltına aldı. Eylemde en az 10 genç gözaltına alınırken, HDP’li vekiller de darp edildi, görüntü almalarına izin verilmeyen basın da alaının dışına çıkarıldı.

Polis saldırısına rağmen bir grup genç yaklaşık 2 saat boyunca alanı terk etmeyerek, polis ablukası altında Kürtçe ve Türkçe açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Zehra Akbıyık, saldırı ve gözaltılarla yılmayacaklarını söyledi, “Tarihleri katliam, tarihleri yalandır. Suruç katliamı ne bu topraklarda ilk katliamdır ne de son olmuştur. HDP'li Deniz Poyraz'ı katledenler, sokak ortasında Hrant Dink’i vuranlar, Gezi Direnişi’nde sokakları savaş alanına çeviren ve Berkin Elvan’ı 15 yaşında katledenler, Ankara’da 102 yoldaşımızı bombalı bir saldırıyla katledenler aynıdır” dedi.

Zehra Akbıyık, “Her yerdeyiz direniyoruz. İnsanca, onurlu bir yaşamın yolunda 33 Düş yolcusunun bizlere bıraktığı özgür bir dünya hayalini her direniş alanına taşıyacak; insanlığın başına bela olan bu sistemi tarihin çöplüğüne yollamak için örgütlü gücümüzü büyüteceğiz. Suruç’un hesabı soracağız” dedi.

Açıklama sonrası “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” Ve “Gün Gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları eşliğinde gençler alandan ayrıldı.