"68 Ruhuyla Boğaziçi'nden Filistin'e Mücadele Sürüyor!"

İstanbul'da 4 üniversitenin öğrenci dayanışması tarafından İstanbul Üniversitesi Beyazıt Ana kapı önünde 68 Ruhuyla Boğaziçi Direnişinden Filistin'e Mücadele Sürüyor!" şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Dayanışması, İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi Dayanışması, Marmara Üniversitesi Dayanışması, Koç Üniversitesi Dayanışması "68 Ruhuyla Boğaziçi Direnişinden Filistin'e Mücadele Sürüyor!" şiarıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Ana Kapı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Filistin İçin İsrail'e Boykot", "Emperyalizm Yenilecek Filistin Halkı Kazanacak", "Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları atılan eylemde basın açıklaması öncesinde Mahmut Derviş'in "Filistinli Sevgili" şiirinden bölümler okundu.

Üniversite dayanışmaları adına basın açıklaması Delal Yıldız okudu. 1948 işgalinden bu yana süregelen kesintisiz savaşın Filistin topraklarını bir kez daha yakıp kavunduğunu 11 gün süren savaşta Filistin halkının onurlu ve kararlı mücadelesine tanık olduklarını belirten Yıldız, bu süreçte 200'den fazla ölüm ve birçok yıkım olduğunu söyledi.

 

"Filistin Halkını Selamlıyoruz"

Filistin halkının mücadelesi sonucunda 20 Mayıs'ta ateşkes imzalandığını hatırlatan Yıldız "Bizler biliyoruz ki, İsrail'in yıllar boyu süregelen işgalci ve saldırgan politikaları sona ermeyeeek. Fakat bunun karşısında da yine yıllardır olduğu gibi Filistin halkının direnişi büyümeye devam edecektir. Biz öğrenci dayanışmaları olarak Filistin halkını selamlıyor bulunduğumuz her alanda onlarla beraber olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz" dedi.

 

"İsrail'le Yapılan Tüm Anlaşmalar İptal Edilsin"

"Bugün öğrencilerin karşısında duranlar da Filistin halkına saldıranların işbirlikçilerinden başka kimse değildir. Biliyoruz ki, gerçek dayanışmayı İsrail ile anlaşmalarına devam edip boş hamasetlerle halkı kandırmaya çalışanlar gösteremez" diyen Yıldız, Filistin halkına sahip çıkmanın yolunun İsraille yapılan siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel tüm anlaşmaların iptal edilmesi olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin İsrail ile kurmuş olduğu bu ilişkilerin Filistin halkına dönük saldırıları desteklemekte olduğunu söyledi. Kurulan ilişkiler devam ettiği müddetçe devlet tarafından yapılan açıklamaların tümünün samimiyetsiz, gerçek dışı olduğunu ifade eden Yıldız "Türkiye'nin İsraille olan akademik, ekonomik, askeri, siyasi kısacası her alandaki ilişkileri derhal kesilmelidir" dedi.

 

"Filistin Halkıyla Dayanışma Mirasını Deniz'lerden Aldık"

"Filistin halkının Siyonist İsrail'e karşı verdiği özgürlük mücadelesi, bizim mücadelemizdir" diyen Yıldız, onlarca yıldır saldırıya uğrayan Filistin'le dayanışmanın üniversite öğrencileri için hem bir görev hem de miras olduğunu belirterek "Biz bu mirası 68'de Filistin halkıyla dayanışan, 6. Filoyu denize döken ve öğrencilerin iradesini okulları yönetmeye taşıyan Deniz'lerden devraldık. 68'ler bu meydandan geçerek gittiler Filistin halkıyla dayanışmaya. İşte şimdi biz de buradan aynı meydandan haykırıyoruz 'Nehirden denize Filistin özgür olacak" dedi.

 

"Özgür Üniversite Ve Özgür Dünya İçin Dayanışma"

Üniversite dayanışmaları olarak Filistin halkının yanında olduklarını vurgulayan Yıldız, "Filistinle dayanışanlar İsrailin işbirlikçilerine karşı barikata yüklenenlerdir. Aklının engellerini aşıp kampüslerde, sokaklarda bilim ve sanat ile direnenler, bizleriz. Biz gücümüzü direnişten alıyoruz. Bugün direnişten aldığımız güçle üniversite üniversite dayanışmalarımızı büyütüyoruz. Özgür üniversiteleri yaratmanın da özgür bir dünyayı yaratmanın da yolu direnişten ve dayanışmadan geçiyor. Biz de Filistin halkının direnişini sahipleniyor ve herkesi Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Üniversite Öğrencileri eylemi sloganlarla Filistin halkını selamlayan sloganlarla bitirdi.