Birleşik Gençlik Meclisleri, Kaldıraç Üniversite ve SÖH Taksim Meydanı'nda Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Polis saldırısı ve gözaltı sırasında sloganlarını ve ajitasyon konuşmalarını sürdüren gençleri halk alkışlayarak desteklerken polise tepki gösterdi.

Birleşik Gençlik Meclisleri, Kaldıraç Üniversite, Sosyal Öğrenci Hareketi, "Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak" yazılı pankart açarak "İşgalciler Yenilecek Filistin Halkı Kazanacak", "Kolombiya'dan Filistin'e Direnen Halklar Kazanacak", "Nehirden Denize Filistin Özgür Olacak", "Yaşasın Halkların Ortak Mücadelesi" yazılı dövizler taşıyarak "Katil İsrail Filistin'den Defol", "İşgalciler Yenilecek Filistin Halkı Kazanacak", "Filistin İçin İsrail'e Boykot", "Filistin Halkı Yalnız Değildir" sloganları atarak ajitasyon konuşmalarıyla Taksim Meydanı'nda yürüyüş yaptı.

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına bombalarla silahlarla günlerdir saldırdığını belirten devrimci gençler yönelik Türkiye devletinin Filistin ile dayanışma söylemlerinin ise tamamen göstermelik olduğunu, İsrail ile ekonomik ve siyasi ilişkilerinin artarak devam ettiğini belirterek iktidarı teşhir etti.

Yaokan konuşmada "Filistin için sahte gözyaşı dökenler Kürt şehirlerini bombalamaktadır. Türkiye'nin İsrail'le kurmuş olduğu askeri, diplomatik kirli ilişkiler Filistin'e yönelik saldıraları desteklemektir. Bu ilişkiler sürdükçe devlet tarafından yapılan Filistin açıklamaları samimiyetsiz ikiyüzlüdür" denildi.

Devrimci gençler olarak başta Filistin halkı olmak üzere Ortadoğu halklarıyla enternasyonalist dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, "Devrimci gençler için olarak Anadolu'dan Filistin halkına selam olsun" diyerek Filistin halkının intifadasını selamladılar.

Açıklamanın ardından sloganlarına devam eden gençlerin çevresi polis tarafından ablukaya alındı.

Bunun üzerine gençler çevreden geçen halka yönelik konuşmalarla iktidarın Filistin halkıyla göstermelik dayanışmasının samimiyetsizliğini bir kez daha vurguladı. "Devrimciler Filistin için eylem yaptığında karşılarına polis barikatı kuruyor. Saray rejimi İsraille kirli ilişkilerini kessin. Biz Filistin'de direnenlerin yanındayız onlar İsrail'le emperyalistlerle iş birliği derdinde. Devlet ise bizim Filistin halkıyla dayanışma eylemimize saldırıyor. Karşımızda, hamaseti bıraksınlar" diyerek polisin ve işbirlikçi devletin ikiyüzlü tavrını teşhir etti.

Gözaltı aracının gelmesi beklenirken, darp edilen devrimci gençler sloganlarını ve ajitasyon konuşmalarını hiç kesmeden sürdürdü.

Gençlerin enternasyonalist dayanışması halk tarafından ilgiyle karşılandı. Gençleri alkışlayarak destek veririken polisin gözaltına almasına tepki gösterildi.

Çevreden geçen pek çok kişi "Hani Filisn kardeş halktı hani dayanışma lazımdı. Bu ne şimdi? Bu gençleri neden alıyorsunuz?", "Filistin halkıyla dayanışma diyorsunuz, dinci gruplara sesiniz çıkmıyor bu gençleri gözaltına alıyorsunuz. İkiyüzlü bu devlet" diyerek tepki gösterdi.

Eyleme yönelik saldırıda en az 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gençler, , gözaltında da "Nehirlerden Denize Filistin Özgür Olacak", "Filistin İçin İsrail'e Boykot" sloganlarına devam etti.