“Onların Cesareti, Cüreti, Baş Eğmezliği Bize Güç Verecek”

İzmir'de gençlik örgütleri, 18 Mayıs günü Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.00'da 18 Mayıs'ta ölümsüzleşen İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Eşref Anyık, Ferhat Kurtay, Necmi Öner ve Mahmut Zengin nezdinde Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimcileri andı.

"Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Dörtler Yaşıyor Mücadele Sürüyor", "İbrahim Kaypakkaya Ölümsüzdür", "Onlara Sözümüz Devrim Olacak" sloganlarının atıldığı eylemde okunan açıklamada "Bugün Mayıs ayında yıldızlara uğurladıklarımızı anmak için buradayız, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan, Sinan Cemgil, Leyla Qasım, Ulaş Bayraktaroğlu, Hasan Ocak... Her biri yüreklerinde bir yangınla girdiler bu yola. O yangını harlama görevini ise bizlere, yoldaşlarına bıraktılar" denildi.

6 Mayıs'ta Deniz Gezmişleri katleden devlet zihniyetinin değişmediği, gençliğe yönelik saldırıların hız kesmeden devam ettiği vurgulanan açıklama "Bizler Deniz Gezmişler, Ulaş Bayraktaroğlu, Hasan Ocak, Leyla Qasim, Dörtler, Haki Karer ve Komünist önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşları Mayıs ayında olmamız sebebiyle buradan anarken esasta onları anmanın bıraktıkları bayrağı yere düşürmemek ve daha da yükseltmekle mümkün olacağını biliyoruz. Her biri sözleriyle, eylemleriyle, militanlıklarıyla yolumuzu aydınlatmaya; bilincimizi geliştirmeye devam ediyorlar. Bu bilinçle onların iddia ve kararlılıklarını kuşanarak yolumuzu adımlamaya; onların hayalini kurdukları sınıfsız, sömürüsüz ve eşit bir geleceği inşa etme mücadelesine devam edeceğimizi yineliyoruz. Uzun ve zorlu olduğunu bildiğimiz bu yürüyüşte, onların cesareti, cüreti, baş eğmezliği bize güç verecek! Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür" sözleriyle sona ererken, eylemde söz alan HDP Milletvekili Musa Piroğlu "Onları anmak onurdur. Bizler onurla yaşıyoruz, bu onurla yaşamaya devam edeceğiz. Onların bize devrettiği bayrağı bu onurla taşıyacağız" dedi.

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.