< "Denizleşen Gençlik Devrime Yürüyor"

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), kurucuları da olan devrimci önderler Deniz Gezmiş Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı idam edilmelerinin 49'uncu yılında Sarıgazi'de yürüyüş yaparak andı.

Devrimci önderler, Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972'de idam edilmelerinin 49'uncu yılında yasaklara rağmen pek çok yerde anılıyor. Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), İstanbul'da Sarıgazi'de yürüyüş ve ajitasyon konuşmaları yaparak DÖB'ün kurucuları da olan Deniz Yusuf ve Hüseyin'i andı.

"Denizleşen Gençlik Devirme Yürüyor" yazılı pankart açan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) üyeleri yürüyüş sırasında yapılan konuşmada "Bugün 6 Mayıs. Birleşik devrimimizin önderleri Deniz Gezmiş Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 49'uncu yılı. Denizler bundan 49 yıl önce işçilerin, emekçilerin, hakların kurtuluşu için dövüşürken katledildiler. Onlar kendi bireysel kurtuluşlarını gözetip emekçilere sırtlarını dönmek yerine, emekçi halkaların acılarına son vermek için düştüler yola. Bağcıkları sıkı bağlı, saatleri devrime ayarlıydı . Öyle bir ateş yaktılar ki o ateş hala bize ışık olmaya devam ediyor. Denizlerin devrimci davası yenilmezdir" dedi.

"Denizler Yaşıyor Leninistler Savaşıyor", "Deniz Yusuf İnan Savaşa Devam", "Denizleri Anmak Onlar Gibi Savaşmaktır" sloganları atarak yürüyen DÖB'lüler konuşmanın devamında "İşsizlik, geleceksizlik, intiharlar, faşizmin baskıları sarmalında hayatlarımız ellerimizden kayıp gidiyor. Her geçen gün daha fazla arkadaşımız intiharlarla yaşamına son verirken, bu düzen her geçen gün gelecekten umudunu yitiren milyonlarca emekçiye yoksulluktan acılardan başka bir şey getirmiyor. Ama bizler çaresiz ve gelecekten umutsuz değiliz. Denizlerin açtığı devrim yolu bizlere kurtuluş yolunu bir pusula gibi gösteriyor. Gün şikayet edip beklemek yerine, harekete geçme, işçiler, emekçiler, kadınlarla birleşmek ve bu düzeni yıkmak için Denizleşmek zamanıdır. Deniz, Yusuf Hüseyin içine doğdukları toplumun sorunlarından kaçmak yerine, halkların acılarına sebep olan baskıyla, zulme, sömürüye, empeyalizme karşı dövüşen üç yiğit devrim önderidir.

Tepeden tırnağa cesaret, tepeden tırnağa cüret, devrimci mücadelenin önderleridir onlar. Onların yarattığı devrimci değerler, devrimci mücadele ve görevler bugün bizlerin omuzlarında. Şimdi onların bıraktığı yerden yürümeye devam eden Deniz, ama her gün korkuyla yaşamak zorunda kalan bir avuç cellat var" denildi.

Yürüyüş "Deniz Yusuf İnan Savaşa Devam", "Denizleri Anmak Onlar Gibi Savaşmaktır" sloganlarıyla sona erdi. DÖB'lüler daha sonra taşıdıkları pankartı Sarıgazi'de cadde üzerine astı.