Öğrenci, İşçi, İşsiz Gençliğe Sesleniyoruz!

1886 1 Mayıs'ından, 8 saatlik işgünü için sokaklara çıkan ve katledilen işçilerin sesleriyle sesleniyoruz!

1 Mayıs, 1886'dan bugüne işçi sınıfının kapitalizme karşı uluslararası savaş ve mücadele günü olarak ilan edilmiştir. İşçi sınıfı, emekçiler ve ezilen halklar yıllardır her 1 Mayıs'ta iş bırakmış, sokakları, meydanları mücadele alanına dönüştürmüştür.

Ülkemizde “Kanlı 1 Mayıs” diye anılan 1977 1 Mayıs'ında faşizmin Taksim'de işçileri katletmesiyle 1 Mayıs bizim açımızdan çok daha önemli bir gün haline gelmiştir. Yıllardır çeşitli bedellerle; katledilen, tutuklanan işçilerle her şeye rağmen gerçekleştirilen kavga günü 1 Mayıs, bu sene pandemi gerekçe gösterilerek yasaklanıyor.

Pandemi kapsamında devletin aldığı göstermelik önlemler ve yasaklar, pandeminin yayılmasını önleyemez. Çünkü, hiçbir can güvenliği olmayan binlerce işçinin çalıştığı fabrikalarda çarklar hiç hız kesmeden işliyor. İşçi servisleri pandemi yokmuş gibi tıklım tıklım… İş cinayetlerinde Covid-19 kaynaklı ölümlerin oranı %50'yi aşmış durumda. Covid-19'a yakalanan işçilerin sağlık imkanlarına ulaşma şansı toplumun diğer kesimlerine göre çok daha az.

Biliyoruz ki, işçi sınıfının sokağa çıkma yasaklarında dahi çalıştığı pandemi, burjuvazinin ve dinci faşist iktidarın elinde kendi çıkarları için fırsata dönüştürülmüştür. Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik ve siyasal kriz, bugün işçiler için çok daha fazla geleceksizlik, açlık, sefalet ve ölüm anlamına geliyor. Bu yaşamsal sorunları şu günlerde daha da derinden yaşayan işçi sınıfı tam da bu koşullarda 1 Mayıs'a gidiyor. 1 Mayıs günü işçiler zorla fabrikalarda, atölyelerde çalıştırılacakken işçilere, emekçilere 1 Mayıs yasak! 1 Mayıs'ı yasaklayanları tanıyoruz:

- Boğaziçi direnişinde sıra arkadaşlarımızı darp eden, gözaltına alan, tutuklayanlar, arkadaşlarımıza ev hapsi verenlerdir!

- İstanbul Sözleşmesini bir gecede feshederek kadınlara açıkça saldıranlardır!

- Kod-29 üzerinden işçileri işten atanlar, işçileri ücretsiz izne zorlayanlardır!

1 Mayıs'ı yasaklayan sermaye sınıfı; işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların Taksim'de, sokakta olmasını engelleyemeyecek. Her türlü baskıya, yasaklamalara rağmen 1 Mayıs günü başta 1 Mayıs alanı Taksim olmak üzere sokakları zapt edeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz!  Unutmayalım ki: "Her Baskı Kendi İsyancısını Yaratır!". Yasaklarınızı Deleceğiz, Barikatı Aşacağız!

YAŞASIN 1 MAYIS!

BİJİ YEK GULAN!

TAKSİM'DE ISRAR DEVRİM ISRAR

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)