< Birleşik Gençlik Meclisleri'nden Nurtepe'de Kızıldere Anması

Kızıldere Katliamı'nın 49’uncu yılında, Birleşik Gençlik Meclisleri, İstanbul Nurtepe Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirerek THKP-C ve THKO savaşçılarını andı.

31 Mart 1972 günü Kızıldere’de katledilen THKP-C ve THKO savaşçıları, İstanbul Nurtepe Mahallesi'nde Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) tarafından yapılan yürüyüşle anıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmesini önlemek amacıyla 27 Mart 1972'de Ünye'deki NATO Üssünden yabancı görevlileri kaçıran ve 30 Mart 1972'de Kızıldere'de devlet güçlerince katledilen THKP-C ve THKO savaşçıları  Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Saffet Alp, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Hüdai Arıkan, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt ölümsüzleşmelerinin 49’uncu yılında Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Nurtepe’de yürüyüş gerçekleştirdi.

Nurtepe'de, Çayan Halk Sineması’nın önünde başlayan yürüyüş sırasında Kızıldere Katliamı'na ve devrim mücadelesine ilişkin metin okundu.

Şimdi Birleşik Mücadeleyi Büyütme Zamanıdır

“Kızıldere katliamı ve ardından Denizlerin katliamı devrim mücadelesini durduramamış aksine daha da güçlendirerek bu güne getirmiştir. Faşist devlet birleşik devrimimizi bastırabilmek için ne kadar katliamlar yaptıysa da binlercemizi zindana da atsa devrimin yükselişini o gün durduramadı, bugün de durduramıyor. Onların Kızıldere’de gösterdiği siper yoldaşlığının en yüce örneği bugün bizlerin omuzlarında daha güçlü bir şekilde yükseliyor” denilen açıklamada Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine saldıran üniversiteyi kuşatan, kadınları yaşamın dışına iten, ölümle erkek şiddetiyle sürekli yaşamak zorunda bırakan gençleri, kadınları geleceksizliğe, işsizliğe mahkum eden Kürt halkına ezilen halklara baskı uygulayan işçileri acımasızca sömüren bu düzeni yıkma zamanının geldiği vurgulandı.

"Gün, geçmişten bu güne büyük bedellerle yaratılan büyük zorluklarla ilmek ilmek örülen birleşik mücadeleyi zafere taşıma zamanıdır. Şimdi birleşik mücadeleyi büyütme zamanıdır” denildi.