Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan Melih Bulu’ya karşı protestolar sonucu tutuklanan 3 öğrenci için öğrenciler ders boykotu başlatmışlardı. Öğrenciler, “Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz” şiarıyla Güney Kampüs Meydanı’nda eylem, etkinlik ve paneller düzenliyor.

Bugün de ilk eylemler başladığında Güney Kampüs kapısı üzerinde gökkuşağı flama açan öğrenciye açılan disiplin soruşturmasına karşı yürüyüş vardı. Sonrasında sırtlarındaki gökkuşağu bayrağı ile Kuzey Kampüsü'ne geçmek isteyen LGBTİ+li 4 öğrenci polis tarafından durduruldu. Önce GBT yapılacağı söylendi, sonra gözaltına alındı. Haberi alan Güney Kampüs Meydan'daki öğrenciler arkadaşlarının bırakılması için Kuzey Kampüse doğru yürüdü. Polise “Arkadaşlarımızı verin” diyen öğrencilere polis dağılırlarsa serbest bırakacaklarını söylediler. Ancak öğrenciler arkadaşlarını bırakmamakta kararlı olunca yeniden saldıran polis 8 öğrenciyi daha darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltındaki 12 öğrencinin önce hastaneye, ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen öğrencilerin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefetle suçlandığı ve yarın savcılığa çıkarılacağı öğrenildi.

Polis saldırısı ile Kuzey Kampüs'e sürülen öğrenciler burada Sesli Kütüphane'yi işgal ederek, arkadaşları bırakılana kadar kampüsü terk etmeyeceklerini duyurdular.

Boğaziçi'nde eylemdeki arkadaşlarıyla dayanışma için öğrenciler Kadıköy'de Süreyya Operası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamanın ardından Kuzey Kampüs'e giderek arkadaşlarına destek vermek isteyen öğrenciler Bebek Sahil'de polis ablukasına alındı ve GBT yapıldı. Bir süre burada bekletilen öğrenciler de darp edilerek gözaltına alındılar. Burada da 7'si BGM'den 11 öğrenci gözaltına alındı.

Öğrencilerin kampüste bekleyişi sürüyor.