Adana'da, 5 Şubat Cuma günü 17.00'da Atatürk Parkı'nda yapılması planlanan eylem, Valilik kararıyla eylemden 2 saat önce yasaklandı.

Adana Üniversite Dayanışması ve Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla yapılmak istenen basın açıklaması, yasaklama kararı üzerine yine aynı gün ve saatte yapılmak üzere Eğitim Sen önüne alındı.

16.50 civarında Eğitim-Sen önünde beklemekte olan genç arkadaşlarımıza polis hiçbir uyarı, anons yapılmaksızın, “toplu halde burada duramazsınız” diyerek saldırdı. Saldırı sonrası aralarında DÖB'lü yoldaşlarımız Canser Dayanır ve Büşra Kodak'ın da olduğu ve 8 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 kişi gözaltı aracında yaklaşık 1 saat boyunca, havasız ortamda keyfi bir şekilde bekletildi. Adli tıpta sağlık kontrolünden geçirilen arkadaşlarımız emniyete getirildi. Burada da yarım saat gözaltı aracında bekletildi. Emniyete girişte yapılan üst aramasında, kadın arkadaşlarımız taciz edildi.

Gece saat 04.00'e kadar ifadeleri alınan arkadaşlarımız, 6 Şubat öğleye kadar gözaltında tutulduktan sonra savcılığa sevk edildi.

Savcılık, arkadaşlarımızı "adli kontrol ve yurtdışı yasağı" talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti. Hakimlik, yoldaşlarımız Canser Dayanır, Büşra Kodak ve 8 arkadaşımız hakkında haftada bir gün imza ile adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı vererek serbest bıraktı.

Arkadaşlarımızın sağlık durumları ve moralleri gayet iyi. Mücadelemizi bütün baskılara rağmen büyütecek, zaferi birlikte kazanacağız!

Devrimci Öğrenci Birliği/ Adana