Bir süredir çalışmalarını yürüttüğümüz 'Gençlik Sözünü Söylüyor ' etkinliğini bugün saat 14.00'te Şişli Ayışığı Ekin Sanat Derneği 'nde gerçekleştirdik.

Farklı lise, üniversitelerden öğrencilerin ve farklı sektörlerden genç işçilerin katıldığı etkinlik, moderatör arkadaşımızın hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Ardından DÖB'lü bir öğrenci DÖB adına bir konuşma yaptı.

Konuşmada gençlik mücadelesinde siyasal sürece, 2000'li yıllarda NATO'nun yaptığı ayaklanmalar ve devrimler yüzyılı tespitine, sermaye sınıfının dünya genelinde devrimlere karşı yaptığı saldırılara ve dünya genelinde süregiden halk ayaklanmalarına değindi.

Siyasal süreç tespitinin ardından mücadelede komite ve konseylere yoğunlaşmak ve gençlik kitleleri içinde bir güç haline gelmek için pratik çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiği vurgulandı.

DÖB adına yapılan konuşmanın ardından farklı lise, üniversite ve meslek kollarından katılan gençler söz almaya başladı. Liseli öğrenciler okullarda yaşadıkları geleceksizlik, eğitimin niteliğinin düşmesi, yemekhane zamları, gerici faşist örgütlenmelerin ve okul yönetimin baskılarına değindi.

Bunlara karşı yapmaları gerekenler üzerine önerilerde bulunan liseliler, gençliğe ulaşabilmek için yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Üniversite öğrencisi bir kadın arkadaşımız 8 Mart'ın yaklaştığı bugünlerde genç kadınlar olarak kitlesel bir şekilde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sokağa inebilmek için en geniş genç kadın kesimlerine ulaşmak gerektiğini belirtti ve 8 Mart'a katılım çağrısı yaptı. 8 Mart'ın örülebilmesi için genç kadınlar öneriler sundu.

Etkinliğe katılan genç işçiler de işyerlerinde yaşadıkları sorunları anlattı ve bunlara karşı birlikte mücadele yolları tartışıldı.

Gündemlerden biri de savaşa ayrılmıştı. Katılımcılar bugün sermaye sınıfının içine girmiş olduğu bu sınırötesi savaşın emekçilerin çıkarına olacak bir savaş olmadığını ve bu savaşa karşı 'Gerçek Düşman İçeride ' şiarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda geniş gençlik kesimlerine bu savaşın yoksul halka acı, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğinin anlatılması gerektiği vurgulandı.

Emekçi semtlerde gençliğe ulaşmak için daha yoğunluklu sosyal, kültürel ve siyasal faaliyetlerin örülmesi gerektiği tartışıldı. Tartışmaların ardından etkinlik sona erdi.

İstanbul/DÖB