< < Amed'den İstanbul'a

Toplumun En Dinamik Kesimi Olan Gençliğe Açık Mektup

Sevgili dostlar yoldaşlar Boğaziçi kayyum eylemleri ile başlayan, fakat toplumun bütün sorunlarını sokaklarda meydanlarda haykırmaya dönüşen bu eylemlerde gösterilen iradeyi Amed’den selamlıyoruz.

Bugün gelinen noktada gördüğümüz net bir gerçeklik mevcuttur. Bu da devletin ve mevcut iktidarın bizlerden korktuğudur. Gezi’nin hayaleti onları uykularından ediyor. Çünkü Gezi ruhunun artık çok daha güçlü olduğunu biliyorlar. Bizleri bu şekilde yönetemeyecekleri için bölüp parçalayarak yok etmeye çalışıyorlar.

Eylemler başladığından bu yana devlet erkanı bu tarz söylemlerle açıklamalar yapıyor. Homofobiden, dini ayrımcılığa, kadınlara hakaretten gençlerin en demokratik istemlerini terörize etmeye varan birçok açıklama yapıldı. Ama bu oyunlara artık gelmeyecek bir gençlik var karşılarında.

Gözaltılarla tutuklamalarla bizleri yıldıramayacaklarını biz de Amed’den haykırıyoruz. Boğaziçi’ne ve diğer üniversitelere atanan kayyumları kabul etmediğinizi, hedef gösterilen LGBTİ+ bireylerin toplumun gerçeği olduğunu, asıl hedefe alınması gerekenlerin kadın katilleri ve çocuklara taciz ve tecavüz suçu işleyenlerin olması gerektiğini bir kez daha hatırlattınız. Zindanlarda hak ihlallerine uğrayan siyasi tutsaklarının sesi oldunuz, ekonomik krizin sebebinin devletin ta kendisi olduğunu sokaklardan meydanlardan dile getirerek onları suçları ile yüzleştirdiniz.

Sizlere Amed’den seslenirken açık bir şekilde ifade ediyoruz; Aşağı Bakmayan, itaat etmeyen, sokakları meydanları boş bırakmayan dostlarımızın yoldaşlarımızın yanındayız.

Amed’den İstanbul’a bu mücadele bizim.

Amed'den Mücadele Birliği Okurları