Kriz, bir girdap gibi işçi ve emekçileri, ezilen halkları içine çekerek büyüyor. Sermaye, saldırılarını fütursuzca hızlandırarak son yılların en ağır "krizini" fırsata çevirmenin peşinde. İşçi ve emekçilere dayatılan "konkordato" ilanlarıyla, "kurbanlık" sırası beklercesine hayattan atılma sırası bekleyen işçi ve emekçilerden "fedakarlık" bekleniyor. Öfke büyüyor. Emekçilerde bir umut ışığı bulabilme zorunluluğu her geçen gün daha fazla hissediliyor.

Balıkesir'de de her yerde olduğu gibi son dönemde yaşanan işçi çıkarmaları oldukça dikkat çekici boyuta ulaştı. Son 3 ayda Balıkesir'de bu sayı onbini buldu. Balıkesir Organize Sanayi'de bulunan Kastamonu Entegre Fabrikası'nda bir günde 850, Yarıs Kabin Fabrikası'nda ise 900 işçi işinden oldu.

Balıkesir Mücadele Birliği okurları olarak, Balıkesir merkezde ve Balıkesir Sanayi bölgesinde "Krizin Kendisi Olan Kapitalist Sistemi Yıkalım" başlıklı bildirilerimizi dağıttık. Balıkesir sanayisinde ağırlıklı olarak dağıtılan bildirilerimiz işçi ve emekçiler tarafından ilgiyle okundu. İşçilerle yapılan sohbetlerde işçilerin birikmiş öfkeleri kadar çaresizlikleri de yüzlerinden okunuyordu. Bildiri dağıtımımız sırasında ilk önce "bu kadar da olmaz artık ya" diyerek başlayan sohbetler, "evet bir şeyler değişmeli ama nasıl?" sorusuna geldiğinde umudun aslında hepimizde olduğu bunu değiştirmenin seçimle değil devrimle mümkün olabileceğini ifade ettik. Çözümün halkla yalanlarla değil gerçeklerle konuşmakta ve onu donatmakta olduğunu belirttik.

Bildiri dağıtırken, yaşanan krizin her dönem işçi ve emekçiler tarafından ağır bedellerle ödendiğini fakat işçi ve emekçilerin daha fazla bedel ödeyecek halde olmadıklarını konuştuk. İzmir Belediye işçilerinin hayatı durdurmaları örneğiyle devam eden sohbetlerimiz gün içerisinde de devam etti.

Balıkesir'e de umudu taşımaya devam edeceğiz.

Balıkesir'den Bir Mücadele Birliği Okuru