Real Market İşçilerinden Ahed Tamimi İle Dayanışma Eylemi

Real Market işçileri İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde Filistinli Ahed Tamimi'ye destek eylemi gerçekleştirdi. İşçiler buradan Metro Market'in en büyük müşterilerinden MidPoint önünde boykot çağrısında bulundu.

İSTANBUL - Beğendik ailesine ait Real Marketlerin hileli iflas yoluyla kapatılarak işçilerin tazminatlarının ödenmemesi üzerine Real Market işçilerinin gasp edilen tazminatları için eylemleri sürüyor.

Real Market işçileri DİSK Nakliyat İş Sendikası ile birlikte gerçekleştirdikleri eylemlerde gündemdeki olaylara ilişkin tepkilerini de dile getiriyor.

Real Market işçileri ve Nakliyat İş Sendikası bugün İsrail Konsolosluğu önünde Filistnli Ahed Tamimi'ye destek eylemi gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasında “Real Market Direnişçileri, Yiğit Kadın İşçilerden Cesur Kız Ahed Tamimi’ye Selam, Özgür Filistin Özgür Tamimi” pankartı açıldı ve “Özgür Filistin Özgür Ahed Tamimi”, “ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganları atıldı.

İsrail'in işgaline ve İsrail askerlerini zulmüne karşı direnmesiyle tanınan ve 17 Aralıkta gözaltına alınan 16 yaşındaki Ahed Tamimi ile dayanışma amacıyla İsrail Konsolosluğu önünde oldukları ifade edildi.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve işçiler İsrail devletinin işgaline ve zulmüne karşı Filistin halkının haklı mücadelesini desteklediklerini belirterek 16 yaşındaki Ahed Tamimi'in de derhal serbest bırakılmasını istediler.

İsrail Konsolosluğu önündeki basın açıklamasının ardından Beğendik ailesine ait Metro Marketlerin en büyük müşterilerinden MİDPOİNT Restorant'in Şişli’de bulunan şubesine giderek “Metrodan Alış-Veriş Yapma, Zulme Ortak Olma” çağrısı yapıtılar.

Buradaki basın açıklamasında söz alan kadın ve erkek direnişçiler yaşadıkları hak gaspını anlatarak yıllarca emek verdiklerini belirterek geleceklerine, ekmeklerine gasp edilen haklarına sahip çıktıklarını ve haklarını alıncaya kadarda sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Bir TOMA ve iki otobüs Çevik Kuvvet polisinin önlem aldığı açıklamanın ardından MİDPOİNT Restoran yetkilileri ile görüşme yapılarak konu ile ilgili bir dosya verildi.

Eylem “MİDPOİNT Zulme Ortak Olma Metro’dan Alış Veriş Yapma”, “İşçinin Sesine Duyarsız Kalma”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” sloganları ile son buldu.