Yılmaz Elektrik İşçileri Tazminatlarını İstiyor

Kocaeli Sular İdaresi'nde (İSU) çalışan taşeron işçiler gerekçesiz olarak işten çıkarıldı. 20 işçi, maaş ve tazminatları ödenmeden kapı önüne işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçilerden 4'ü iş yeri önünde eyleme başladı. İşçilerin örgütlü olduğu İnşaat-İş Sendikası bugün İSU ile görüşme gerçekleştirecek.

KOCAELİ - Kocaeli Sular İdaresi'nin (İSU) şantiyesinde Yılmaz Elektrik Otomasyon adlı firmada taşeron olarak çalışan işçiler hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı.

Taşeron firma tarafından hiçbir gerekçe göstermeden 20 Kasım günü 20 işçiyi işten attı. İşçiler 70 günlük maaşları ile tazminatlarının da ödenmediğini belirtti. İşten atılan İnşaat-İş Sendikası üyesi 4 işçi, Yılmaz Elektrik'in Tuzla İçmeler Köprüsü'nde bulunan merkezi önünde alacaklarının ödenmesi talebiyle Pazartesi günü eyleme başladı.

Sendika, hem taşeron firma patronu hem de İSU yetkilileriyle görüşerek sorunun çözülmesini istedi. İnşaat-İş Sendikası, işten atılan işçilerin alacaklarının ödenmesi talebiyle bugün İSU önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurmuştu.

Yapılan görüşmeler ve yazışmalar sonucu, İSU Genel Müdürlüğü tarafından işçi alacaklarına ilişkin bilgi ve belgelerin ulaştırılması halinde ödeme yapılacağı yönünde mail gelmesi üzerine İnşaat-İş Sendikası yapılacak basın açıklamasının iptal edildiğini bildirdi.

İSU Genel Müdürlüğü’nün sendikaya gönderdiği mailde;

"İNŞAAT İŞÇİLERİ SENDİKASI'NA

Yılmaz Elektrik Otomasyon (YEO) firmasından, üyeniz olan dört işçi personelin alacağı olduğu beyan edilmektedir.

Söz konusu YEO firması, İSU Genel Müdürlüğünce ihale edilen Kullar Atıksu Arıtma tesisi Yüklenicisi firmaya taşeron olarak iş yapmış bulunmaktadır. YEO firmasının iş yaptığı ana firmada, işçilerin alacağını beyan ettiğinin miktar kadarı firmaya ödenmeyip, İSU Genel Müdürlüğünce bloke edilmiştir.

Firmadan, işçi alacakları ve ödemelerle ilgili bilgi ve belge istenmiştir. Tarafınızca veya çalışanlar tarafından, işçi alacaklarını gösteren, ispat eden belge, evrak ...vb. bulunması ve İSU Genel Müdürlüğüne ibrazı halinde ödeme yapılabilecektir.

Celal Doğan

İSU Genel Müdürlüğü" deniliyor.

İSU Genel Müdürlüğü, Yılmaz Elektrik'in hesabına blokaj koyarken, araştırma yapılmasının ardından işçilerin maaş ve tazminatlarının ödeneceği öğrenildi.

İnşaat-İş, genel müdürlüğün gönderdiği maili yayınlayarak ‘gidişlerinin basın açıklaması için değil, yetkili kişilerle görüşmek' için olduğunu bildirdi.

İSU'da bugün sendika temsilcileri ile taşeron firma yetkililerinin de katıldığı bir toplantı yapılacağını duyurdu.