< Ataşehir Belediyesi İşçileri Kazandı

Ataşehir Belediyesi'nde işten atılan Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu işe dönüş mücadelesini kazanımla sonuçlandırdı.

İSTANBUL - Ataşehir Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube işyeri temsilcisi Melike Şahin ve DİSK'e bağlı Güvenlik Sen işyeri temsilcisi Alişan İpşiroğlu, yürüttükleri sendikal faaliyetler nedeniyle 4 Ekim 2019 tarihinde işlerinden atımışlardı.

İşten atılmalarının ardından Ataşehir Belediyesi önünde oturma eylemine başladı.

Şahin ve İpşiroğlu'nun eylemi bir çok kez polis ve zabıta ekipleri tarafından engellenmeye çalışılmış, herhangi bir nedenle belediye binasına girmeleri de yasaklanmıştı.

Melike Şahin ve Alişan İpşiroğlu 209 gündür sürdürdükleri mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, 4 Mayıs tarihinde sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla Alişan İpşiroğlu ve Melike Şahin'in işlerine geri döndüklerini duyurdu.