Silivri'de, kişisel bakım ve hijyenik temizlik ürünleri üreten Canbebe fabrikasında 10 işçinin Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen üretim devam ediyor. Fabrikada  çalışan 550 işçinin hayatı risk altında.

İSTANBUL - Koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ederken  bir çok fabrikada patronlar karları için işçilerin hayatını hiçe sayarak Covid-19 testi pozitif çıkan işçiler olmasına rağmen üretime devam ediyor.

Dünyaca bilinen kişisel bakım ve hijyenik ürünler üreten Ontex'in  Türkiye'de bilinen markası Canbebe.

Silivri'de kurulu bulunan ve Canbebe markasıyla ürünler üretilen fabrikada bir vardiyada 150 işçi olmak üzere  3 vardiya da üretim yapılıyor.

Canbebe  fabrikasında  10 işçide  Covid-19 testi pozitif çıktı.  5 işçinin ise  test sonucu bekleniyor. 

Fabrikada beyaz yakalılarla birlikte  toplam işçi sayısı 550 civarı.

Kalabalık ortamlarda üretim yapılırken hastalığın yayılma riski daha da artıyor.

Selüloz İş Sendikası'nın örgütlenme yaptığı Canbebe fabrikasında Çalışma Bakanlığı'nın belirlediği önlemler alınmaya çalışılmış.

Ancak buna rağmen 10 işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı. 10 işçinin çalıştığı  banttaki işçiler 14 gün süre ile karantinaya alınmış  diğer bölümler ve vardiyalarda ise üretim devam ediyor.

Fabrikada 10 işçide  test pozitif  çıkmışken ve 5 işçinin daha test sonucunun pozitif çıkma ihtimali varken, tüm fabrikanın üretimi durdurup  14 günlük karantina ya alınması gerekmez mi?

Bir bantta çalışan işçiler karantinaya alınarak virüsün yayılması önlenebilir mi? Karantinaya alınan işçilerin fabrikada daha önce temas ettikleri her şeye virüs bulaşmış olma ihtimali yok mu? Bu ihtimale rağmen çalışma nasıl devam edebiliyor?

Canbebe'de çalışan yaklaşık 550 işçinin hayatı daha fazla tehlikeye atılmadan üretime ara verilmeli ve işçiler ücretli izne gönderilmeli.