< < Öz Merkez Maden İşçileri Yine Eylemde

Ermenek Öz Merkez maden işçileri, patronun ödeme sözünde durmaması üzerine yeniden eyleme başladı.

Ermenek Öz Merkez maden işletmesinde çalışan işçiler, daha önce yaptıkları eylem üzerine patronun verdiği ödeme sözünü yerine getirmemesi üzerine tekrar eyleme başladı.

Öz Merkez maden ocağında çalışan işçiler 6 aydır ödenmeyen ücretleri için eylem yapmış, taleplerinin karşılanacağı yönünde söz verilmesi üzerine eylemi sonlandırmıştı.

Öz Merkez Maden işletmesi patronunun ödeme sözünü yerine getirmemesi üzerine Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, patronun bu tutumuna karşı işçilerin hem Ermenek'te hem de Konya'da şirket önünde eylem yapacaklarını duyurdu.

Sendika, işçilerin tüm talepleri kabul edilinceye kadar eylemi sürdüreceğini belirtti.

2019 Yılında Ağustos ayından beri ücretleri ödenmeyen, işçiler, 2019'un Aralık ayının ilk haftasından sonra da iş verilmeyerek "kendi istekleriyle" çıkışlarını istemeye zorlanmıştı.

Öz Merkez maden işçileri, Şubat ayında ise yeni işçi alımlarının başlaması üzerine eyleme başlamıştı.

Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi işçiler, 8 Şubat'ta işverenin sözlü taahhüdü üzerine 15 Şubat'ta eylemi sonlandırmıştı.