KHK ile kapatılan TV10'nun emekçileri televizyonlarının yeniden açılması talebiyle 37. kez Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Cumartesi Anneleri ve Alevi örgütleri, Mücadele Birliği, AyıŞığı Sanat Merkezi emekçilerinin de destek verdiği eylemde "Alevilerin Sesi TV10 Susturulamaz" pankartı açıldı. "Özgür basın Susturulamaz", "Hakikatin Sesi TV10 Susturulamaz" dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık "Özgür Basın Susturulamaz", "Alevilerin Sesi TV 10" sloganları atılan eylemde TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, "OHAL kaldırılsın, KHK'lerle çıkan mağduriyetler giderilsin, karartılan televizyonlarımız, kapatılan basın yayın organlarımız açılsın, tutuklanan gazetecilerimiz, milletvekillerimiz serbest bırakılsın" dedi.

Alevilerin, işçilerin, Kürtlerin sesi olan tüm yayın organlarının kapatıldığını belirten Büyükşahin, "Devlet bizi görsün. Bütün ezilenleri görsün. Hepimizi özgür olduğu bir ortam yaratalım" dedi.

Büyükşahin'in ardından söz alan Cumartesi Annelerinden Selvi Gülmez, seslerini duyuracak basın kurumunun kalmadığını belirterek burjuva medyaya tepki gösterdi.

Cumartesi Annelerinden Güzel Şahin ise Alevi ya da tutsak yakını olduğu için değil insan olmanın gereği bu eyleme katıldığını söyledi, “Biz bir sürü katliam gördük. Biz insan hakları savunucularıyız herkesi bir tutuyoruz. Biz Alevilerin hakları için değil bütün insanların hakları için buradayız. Adalet herkese gereklidir. Ve buna karşı birlikte olmak gerekir" dedi.