KHK ile ihraç edilen kadın kamu emekçileri bu hafta Çarşamba günü Kadıköy'deki eylemlerinde 8 Mart nedeniyle kadınları dünyayı değiştirmeye çağırdı.

İSTANBUL - KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri 55. haftasında. Kadıköy Altıyol'da saat 14.00'te buluşan kamu emekçileri direniş alanı düzenleyerek eylemlerini başlattılar. "Haksız hükümsüz ihraçlara hayır!", " KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartlarını açan emekçiler eylem süredir sık sık "İşimizi geri alacağız!", " Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarını attı. 

KHK ile ihraç edilen emekçilerden Naciye Akkuş söz alarak ilk önce KESK Kadın Meclisi'nin çağrısını okudu. Kadına yönelik şiddet, baskı ve ayrımcılığın yanı sıra OHAL ve grev yasaklarının, savaş politikalarının teşhir edildiği açıklamanın devamında dünya genelinde örgütlenen 8 Mart Uluslararası Kadın Grevini desteklediklerini belirtti.

"8 Mart'ta bütün kadınları acılarımızı mücadeleye dönüştürmeye ve bize baskı, sömürü, şiddet, militarizm, savaş ve yağma dışında başka bir şey vaat etmeyen bu dünyayı değiştirmeye; baskı, sömürü ve şiddetin olmadığı bir dünya yaratmaya çağırıyor, dünyanın değişik ülkelerinde grev ve boykot yapan kadınları kadın dayanışmasıyla selamlıyoruz" diyen Akkuş, OHAL ve KHK saldırılarıyla haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini anlattı.

Akkuş, 55 haftadır bu saldırıya karşı direnişlerini sürdürdüklerini, gericiliğe ve kamu hizmetlerin rant alanına çevrilmesine karşı oldukları; gerici iktidarın bütün baskı ve saldırılarına karşı çıktıkları için ihraç edildiklerini belirtti.

Ancak dün olduğu gibi bugün de parasız ve nitelikli sağlık hizmetini; parasız, bilimsel, laik, anadilde bir eğitimi savunmaya devam ettiklerini hatırlatara işlerine iade edilene kadar direnişlerinin süreceğini vurguladı.

Açıklamanın ardından oturma eylemine geçen emekçiler, müzik yayını eşliğinde imza kampanyalarını sürdürdü. Kamu emekçileri konuşmalarında KHK ile ihraç edildikten sonra intihar eden ve yaşamını yitirenlerin hikayelerini de anlattılar.