< < Yüksel'de 5 Gözaltı ve Dersulu'ya İşkence...

 

Yüksel Caddesi'nde kamu emekçileri öğlen açıklamasında yine polis saldırısına uğradı. 5 Kişi gözaltına alınlardan Mehmet Dersulu polislerin işkencesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

ANKARA - Ankara'da Yüksel Caddesi'nde KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 484. gününde. Kamu emekçileri bugün de öğle saatlerindeki basın açıklamasına polis saldırısına uğrayarak gözaltına alındı.

Bugün saat 13.30'da yine Yüksel Caddesi'nde bçevik kuvvet ve sivil polis ablukasına rağmen pankartlarını açtı. Kamu emekçileri tam basın açıklamasına başlayacakları sırada sivil polisin pankartı yırtmasıyla, polisler tarafından sarılmaları ve gözaltına alınmaları bir oldu. Nazan Bozkurt, Selvi Polat, Mehmet Dersulu, Mahmut Konuk gözaltına alındı.

Mehmet Dersulu polisin işkencesi sonucu yaralandı. Yerlerde sürüklenerek tekmelenen ve inletilen Dersulu'ya işkenceyi engellemek isteyen destekçiler topluca polis barikatına yüklendi. Bunun üzerine polis kamu emekçilerine destek verenlere plastik mermi ile saldırdı. Eylemi görüntülemeye çalışan basın emekçielrini de engellemeye çalışan polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

Fakat polisin işkencesi gözaltı aracında da devam etti. Mehmet Dersulu'ya gözaltı aracında polislerin kafasına, beline ve bacaklarına vurulan yumruk ve tekme darbeleriyle işkence edildi. Gözaltına alınan kamu emekçileri, Sağlık muayinesine hastaneye götürüldüklerinde Mehmet Dersulu'nun bacaklarında ve başında yaralar olduğu görüldü. Sürekli ağır buluntısı olan Dersulu'nun iç kanama geçirmesinden endişe eden kamu emekçileri bu işkenceye isyan etti. KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinden Mahmut Konuk, araç içinde, kendisinin engellemeye çalışmasına rağmen Dersulu'nun polislerin ağır işkencesine maruz kaldığını aktardı. "Onlarca polis Mehmet'i aracın içinde üzerine oturarak yüklenerek, başına, karnına, sırtına, bacaklarına yumruk ve tekmeler vurarak işkence ettiler. Şu an konuşmakta zorlanıyor. Bir beyin travması geçirdiğini düşünüyoruz. Çok fazla mide bulantısı var. Buradan başta çevik kuvvet amiri olmak üzere bizi gözaltına alan çevik kuvvet ve sivil polisler hakkında suç işlediklerini duyuruyorum. Suç duyurusunda da bulunduk" dedi.

Kamu emekçileri her geçen gün, kendilerine yönelik şiddetin artmakta olduğunu belirterek, başka KESK olmak üzere sendikalar ve meslek örgütlerinin Yüksel Caddesi'ndeki kamu emekçilerine destek vermeleri çağrısında bulunarak "İşleri, ekmekleri için eylem yapan insanlara böyle işkence yapılırken, insanım diyen hiç kimse sessiz kalmamalı" dedi.