< KHK'ya Karşı Mücadele 55. Haftasında

    

KHK ile ihraç edilen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi kamu emekçilerinin işlerine geri dönme mücadelesi sürüyor. Kamu emekçileri Pazartesi günü yine Kadıköy ve Bakırköy'de "İşimizi geri alacağız" diyerek alanlardaydı. Kamu emekçileri 55 haftadır Kadıköy, Bakırköy ve Kartal'da oturma eylemi yapıyor.

KADIKÖY

Kadıköy Altıyol'da saat 14.00'te "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartını açan emekçiler; "İşimizi geri alacağız!", " Zafer direnen emekçinin olacak!" sloganlarıyla eylemlerini başlattılar.

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri adına basın metnini okuyan Hüseyin Demir, OHAL'i fırsata çeviren gerici iktidarın kendileri gibi on binlerce kamu emekçisini gece yarılarında çıkarttığı KHK'larla ihraç ettiğini hatırlattı.

KESK üyesi emekçiler olarak her dönem parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitimi savunduklarını; parasız, nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti için mücadele ettiklerini; kamusal bütün hizmetlerin rant odaklı değil insan odaklı olması için çaba harcadıklarını ifade eden Demir, bütün bu sebeplerin yanı sıra gerici iktidara biat etmedikleri; demokrasi, özgürlük, barış vb. değerleri savundukları için kendilerinin de ihraç edildiğini belirtti.

Ancak bu saldırı karşısında sinmek, köşeye çekilmek yerine direnişi seçtiklerini ve bir yıldır işlerine geri dönebilmek için Kadıköy, Bakırköy ve Kartal'da direndiklerini söyleyen Demir, diğer illerde de KESK'li emekçilerinin yaptıkları eylemleri hatırlatarak işlerine geri dönene kadar mücadeleyi sürdürecklerini vurguladı.

İmza kampanyasının devam ettiği belirten emekçiler, dayanışma çağrısında bulundu. Dayanışma çağrısının ardından simitlerini ve termosta getirdikleri çayı paylaşan kamu emekçileri saat 17.00'ye kadar oturma eylemlerini sürdürdü.

BAKIRKÖY

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da KESK üyesi kamu emekçileri pankart ve dövizlerini yerleştirerek oturma eylemlerini başlattılar.

Destekçileri de emekçileri yalnız bırakmadı. Müzik yayını eşliğinde konuşmalar yaparak imza kampanyasını duyuran emekçilere çevredekiler de imza vererek destek verdi.

Destek için gelenlerin kamu emekçileri için getirdiği yiyecekler sohbet eşliğinde çayla birlikte yenildi.

KHK ile iharç edilen kamu emekçileri sık sık "İşimizi geri alacağız!", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız!" sloganlarını haykırdı. Nuğyen Nedim'in okuduğu açıklama bir yılı aşkındır işleri için, AKP'nin yaratmak istediği OHAL düzenine karşı direndikleri belirtildi.

"AKP'nin doğa talanına, kadına şiddete, laikliğe, adalete ve iş güvencesine karşı yaptığı hukuksuzluklara dur dediğimiz için işimizden atıldık" diyen Nedim, açıklamanın devamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemlerindeki polis terörüne de değindi.

Dün Ankara ve Çorlu'daki eylemlere polis saldırıları gerçekleştiğini, kadınların dövülerek küfürlerle gözaltına alındığı hatırlatan Nedim "AKP polisinin yaptığı bu saldırı aslında AKP'nin kadına şiddete, cinsel istismara, kadının sömürülmesine, tacize, tecavüze bakışının gerçek yansımasıdır. AKP kadınların özgürleşmesini istemiyor. Bu ülkede kadının söz hakkı olmasını, kendini var edebilmesini istemiyor. Bizler bu ülkede çocukların istismarına, kadına karşı şiddete dur demek için de alanlardayız" dedi.

Kamu emekçileri İstanbul'da olduğu gibi Ankara, Düzce ve Bodrum'da da ihraçlara karşı kamu emekçilerinin eylemlerinin olduğunu hatırlatarak, işlerine dönünceye kadar mücadelenin süreceğini ifade ederek eylemi sonlandırdı.