< Çerkezköy'de Elba Bant İşçileri Grevde

Çerkezköy'de Elba Bant fabirkasında Petrol İş Sendikası üyesi işçiler TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonucu dün sabah itibariyle greve çıktı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Elba Bant fabrikasında örgütlü Petrol-İş Sendikasına üye işçiler, 4 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Elba Bant ile anlaşmaya varılamaması üzerine greve gitme kararı aldı.

İşçiler, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak sözleşme için yüzde 110 zam talep ederken, Elba Bant patronu yüzde 43 zam teklifinde ısrar ediyor. 16 Mayıs'tan bu yana süren görüşmelerde özellikle ücret konusunda olumlu bir gelişme olmaması, işçilerin greve çıkma kararı almasını getirdi. Petrol-İş üyesi 210 işçi, son 15 gündür patronun iletişim kurmaması üzerine, dün fiili olarak greve çıktı.