< Mücadele Eden İşçiler Yenilmezler!

Polonez markası ile İstanbul Çatalca’da bulunan fabrikada çeşitli et ve et ürünleri imalatı yapan Polonez Gıda’da çalışan 146 işçi Tek-Gıda İş Sendikasına üye olduğu için Kod-46 ile işten atıldıktan sonra Ağustos ayı ortasından bu yana yaklaşık 2 aydır fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor. Sendika düşmanı yönetime inat fabrika önündeki eylemlerini ısrarla sürdüren işçiler, her türlü polis saldırısı, gözaltı tehdidi, sıcak hava ve zorluğa rağmen fabrika önünden ayrılmıyor.

İşçiler eyleme başladığından bu yana birçok sendika, sosyalist, devrimci kurum da destek ve dayanışma da bulundu. İşçiler kararlı mücadeleleri sayesinde grev kırıcı yevmiyeli işçi getirilmesine rağmen üretimin %30’lara düştüğünü belirtirken, haksız şekilde Kod 46 ile atılmaları sonucunu tersine çevirerek, patronun bu süreçte tüm yalan ve kirli yüzünü ortaya çıkardıklarını belirtti.

13 Eylül Cuma günü de Çatalca’da Polonez fabrikası önünde eylemde olan işçileri Mücadele Birliği Platformu ziyaret etti.

Fabrika önüne yürüyüşle geçen Mücadele Birliği Platformu “Polonez İşçisi Kazanacak, Yaşasın Sınıf Dayanışması!” pankartı ile işçileri selamladı. “Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği!”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması!”, “Polonez İşçisi Yalnız Değildir!” sloganları atılarak işçilerin yanına geldiklerinde, işçiler de büyük bir coşku ile katıldığı sloganlarla karşılandılar.

İşçilerin yanına gelince Mücadele Birliği Platformu adına kısa bir konuşma yapıldı ve Türkiye’nin dört bir tarafında işçilerin eylemlerinin büyüdüğünden ve işçilerin mücadelesinin yenilmez olduğundan bahsedilirken, her türlü saldırıya rağmen fabrika önünde kararlılıkla bekleyen işçiler selamlandı.

Ardından işçilerle içilen sıcak çaylar ve sohbetler eşliğinde ziyaret devam etti. Kadın işçilerin ağırlıkta olduğu eylemde, eylemin öncüsü işçilerle edilen sohbetlerde sürece dair bilgi edindikten sonra ziyaret yine sloganlar ile sona erdi.