CHP'li Çiğli Belediyesi’nde işten atılan 147 işçi 41 gündür belediye önünde verdikleri mücadeleyi Ankara'da CHP Genel Merkezi önüne taşımıştı. İşçiler Cuma akşamından geceli-gündüzlü CHP Genel Merkezi önünde oturmaya başladı. İşçiler Çiğli Belediye başkanı, CHP genel merkezi, sorunu çözünceye kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.
CHP'li Çiğli Belediyesi Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın "tasarruf tedbirleri", "Bankamatikçi işçiler vardı". iddiasıyla işçileri işçileri işten atması üzerine işçiler belediye binası önünde işlerine geri alınma talebiyle eyleme başlamışlardı.
CHP Genel Merkezi önüne eylemde olan işçiler gece yarısı yaptıkları çağrıda ekmekleri, çocuklarının geleceği için kazanıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.
Fadime Akgül: 10 Haziran'da kısa mesajla işten çıkarıldık ve hiçbir gerekçe sunulmadı. Engelliler ile ilgili bir bölümde çalışıyordum. Üç çocuk annesiyim 25 yaşında down sendromlu bir çocuğum var. Bu süreçte çocuklarımı hiçbir yere götüremedim. 41 gündür direniniyoruz, direnişteyiz.
Ne kurban bayramında çocuklarımla zaman geçirebildim. Ne de bir yaz tatilinde çocuklarımla zaman geçirebildim. Evimde zihinsel engelli çocuğumu diğer çocuklarıma bırakarak geldim. Eşim çalışıyor ben buralardayım.
Ankara'da koşullar nasıl derseniz. Ankara'da CHP Genel Merkezi önüneyiz, dışarıdayız. Maddi olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Eş dost tanıdık bir şeyler getirebiliyorsa getiriyor. Ama bu durum bizi psikolojik olarak çok yıpratıyor. Çok zorlayıcı bir süreç.
Çocuklarımdan ayrı olmak, onlarla telefonda görüştüğümde psikolojik olarak bende ayrı bir baskı oluşturuyor ki, bunu diğer kadınlar ve anneler çok iyi anlayacaktır. Buradayız direne direne hakkımızı, ekmeğimizi, çocuklarımızın geleceğini, alın terimizi kazanabilmek için mücadelemize devam ediyoruz.
Yasemin Nurkartop: Şu an saat 01.30 civarı Çiğli Belediyesi'nde işten çıkarılan 147 işçi arasından bir kadın ve bir anne olarak Ankara'da direnmeye devam ediyoruz. Burada herkesin olduğu gibi çovullaromozon geleceğine sahip çıkabilmek için bu mücadelenin boyutu nereye kadar giderse gitsin bizler kadınlar olarak mücadelemizin arkasında olacağız.
Çocuklarımıza bu öğretip bu şekilde yaşamak için gecenin bu saatinde buradayız. Sesim çatallı çıkıyor bu da yorgunluğumun simgesi aslında. Buradan kadınlara şöyle sesleniyorum: Direnin direnin direnin.
Oktay Şerefoğlu: Çiğli Belediyesi'nde temizlik işlerinde çalışan bir personeldim. Bir kısa mesajla iş aktim feshedildi. Maddi olarak da psikolojik olarak da çöküş yaşadım. Çünkü maddi durumu iyi olan bir insan değilim.
Altı gündür buradayız. Üç buçuk yaşında bir oğlum var ellerinizden öper. Ben her telefonla görüştüğümde benden sürekli çilekli, çikolatalı pasta istiyor ama alamıyorum. Bayağı kötü durumdayım. Yapacak bir şey de yok. Sonuçta bu ekmek kavgası.
Çiğli'de çok sloganlar attım. İşim, ekmeğim, çocuğum için arkadaşlarım için. Sonuç alamadım. Bu sürecin böyle olmasını istemezdim. Bölge olması getekti Ankara'ya geldik şu an taşların üzerinde yatıyorum. Hiçbir şekilde utanmıyorum. Çünkü ekmeğini kazanmak için yapılan birşeyden utanılmaz. Sonuçta ben bir babayım. Benim gibi arkadaşlarım baba. Hepsinin çocukları evde, birşeyler istiyor ama yapamıyorlar.
Umarım bu süreç düzelir belediye başkanımız anlar bizi. İşlerimize geri döner ailelerimize kavuşuruz. Herkese sevgiler saygılar.
Çiğli Belediyesi işçileri geceli-gündüzlü Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde işlerine geri dönmek için mücadele ediyor ve tüm emekçilerin desteğini bekliyor.