Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara’da TBMM önünde Meclis Parkı’nda tuttukları “Eğitim Nöbeti”ni, bugün itibarıyla sonlandırdılar.

52 gün önce Meclise bir yürüyüş başlatan öğretmenler, tüm engellemelere rağmen Meclis Park'a ulaştı ve burayı bir nöbet alanı haline getirdi. Talepleri, başta 2014 yılında ellerinden alınan taban maaş haklarının geri getirilmesi ve özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin yakıcı taleplerinin Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, vekiller ve kamuoyunda görünür olması ve tartışılmasıydı.

52 gündür ülkenin dört bir yanından, Samsun’dan Urfa'ya, Sakarya'dan İzmir'e, öğretmenler iradeleriyle tarihe bir not düşecek bir eylem örgütlediler. Bir parkı yaşam alanına çevirerek mücadele dersi verdiler. Doğrudan Milli Eğitim Bakanı'yla iki kez ve Bakanlık yetkilileriyle de birçok görüşme gerçekleştirildi bu süre zarfında. Önerdikleri çözüm yollarını iktidar, muhalefet ayırmadan tüm partilere götürdüler ve var olan sorunların sadece özel sektör öğretmenlerinin sorunu olmadığını, bunun eğitimin paydaşları olan veliler ve öğrencileri de içine alan birkaç milyonluk bir insan topluluğunu doğrudan etkilediğini, kamusal bir hizmet üretiyor olmaları açısından tüm toplumu ilgilendirdiğini yinelediler.

ÖMK görüşmelerinin durdurulmasını olumlu bulan Öğretmen Sendikası, “Kanun'un, eğitim sendikalarının talepleri üzerinden tekrar şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüşmelerin durdurulmasında başta Sendikamızın başlattığı ‘Eğitim Nöbeti’ olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin tepkilerinin etkili olduğu kanaatindeyiz.

Bugün olumlu adımlara rağmen hâlâ çözülmeyi bekleyen sorunlarımız var. Bunlardan en yakıcısı ise taban maaş talebimizdir. Yıllardır özel sektör öğretmenlerinin üstünde olan görünmezlik pelerinini kaldırdığımızı görüyoruz. Özel sektör öğretmenlerinin çığlığının toplum gündeminde bir yeri var artık. Duymayan kulak kalmadı, görmeyen göz kalmadı. Nöbetimizin bu anlamda amacına ulaştığını düşünüyor ve 52 gün önce başlattığımız eğitim nöbetini bitiriyoruz.” dediler.

Patronların insafına bırakılmayacak bir eğitim sistemi için yola çıktıklarını söyleyen öğretmenler açıklamalarını, “52 gündür kişisel yaşamlarını bir kenara bırakarak nöbeti yaşatan, büyüten ve tarihe bir ‘büyük öğretmen nöbeti’ bırakan tüm Sendikalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine bu zaman diliminde kalbi bizlerle atan, maddi/manevi desteğini esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni bir dönem bizi bekliyor. Bu yeni dönemde tüm özel sektör öğretmenlerini, Sendikasına üye olmaya davet ediyoruz. 350 bin özel sektör öğretmeni adına başlattığımız bu mücadele büyüdükçe taleplerimiz görünür olacaktır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Yaşasın sendikal mücadelemiz! Öğretmenler birlikte güçlü!” diyerek sonlandırdılar.