< < Çiğli Belediyesi İşçileri CHP Genel Merkezi Önünde

CHP'li Çiğli Belediyesi’nde işten atılan 147 işçi 35 gündür belediye önünde verdikleri mücadeleyi Ankara'da CHP Genel Merkezi önüne taşıdı.

CHP'li Çiğli Belediyesi Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın "tasarruf tedbirleri", "Bankamatikçi işçiler vardı" iddiasıyla işçileri işçileri işten atması üzerine işçiler belediye binası önünde işlerine geri alınma talebiyle eyleme başlamışlardı.

İşçiler eylemi 36. gününde Ankara'ya CHP Genel Merkezi önüne taşıdı.

Çibel ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm'de çalışan şçiler Genel İş Sendikası ve Sosyal İş Sendikası üyesi. İşten atıldıkları ilk günlerde Genel İş İzmir 8 Nolu Şube basın açıklaması yaparak işçilerin işe iadesini istemişti.

Geçtiğimiz günlerde Genel İş Sendikası'yla birlikte seçilen 15 işçinin ise geri alındığı öğrenilirken, her iki sendikanın da sessiz kalması dikkat çekiyor. Dün gece Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan işçiler sabah CHP Genel Merkezi önünde "İşimizi Geri İstiyoruz" yazılı pankart açarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmeye durumu anlatmaya geldiklerini belirtti.

Açıklama yapan işçiler “Bizler İzmir'in Çiğli Belediyesi'nde işten atılan 147 kişiyiz. 2 farklı şirketten farklı sebeplerdn dolayı atıldık. Bizler 10 Haziran 2024'te tek bir mesaj ile işten atıldık. 12 Temmuz 2024'te 15 kişi aramzıdan seçildi ve işe geri alındı. Bizler bugün buraya baba ocağında Genel Başkanımız Özgür Öze!'e durumu anlatmaya geldik" dedi.

Bir kadın işçi ise "Bir mesajla atıldığımız işimize geri iademizi istiyoruz. Aynı hakları, mobbing uygulamadan istiyoruz. Bunu alana kadar da devam edeceğiz” diyerek mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.