Sendikalardan Bakırköy’de “Temmuz’da Zam” Eylemi

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun Temmuz’da ücretlere zam talebiyle dün akşam Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Temmuz’da ücretlere zam talebiyle dün akşam Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Liman-İş Marmara Bölge Başkanı Mülazım Dursun, mayıs ayı itibarıyla açlık sınırının 18 bin 969 lira, yoksulluk sınırının 61 bin 789 lira olduğunu hatırlattı. Dursun, milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin açlık sınırının altında kaldığına işaret etti.

Dursun “Toplam vergi gelirlerinin yüzde 75’i biz işçilerden, emekçilerden, dar gelirlilerden alınmaktadır. Vergiyi tabana yayma adı altında; yoksul halkın, yaşama tutunmaya çalışan engellilerin, bahşişle geçimini sağlamaya çalışanların, ölümle burun-buruna çalışan moto kuryelerin ceplerine el uzatılıyor. Diğer yandan açıklanan yeni istatistiklerle kâr oranlarını yüzde binlere çıkaran şirketlere, banka ve finans çevrelerine, patronlar dünyasına dokunulmadığı gibi; sıfır faizli kredilerle teşvik paketleriyle vergi aflarıyla daha çok beslenmeye devam ediliyor.” dedi.

Taleplerini ise şöyle aktardı;

“Temmuz zammı lütuf değil ihtiyaçtır, meşru hakkımızdır, vazgeçmeyeceğiz.

1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere ücret ve maaşlara en az gerçek enflasyon kadar zam yapılmalı ve refah payı eklenmelidir.

Az kazanan dan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır.

Patronlardan, servet sahibi kurum ve kişilerden servet vergisi alınmalıdır.

Temel tüketim maddeleri başta olmak üzere fiyat artışları durdurulmalıdır.”

Sendika temsilcilerinin de söz alarak taleplerini dile getirdiği eylem sloganlarla sona erdi.