< "Lokmanızı Gırtlağınızda Bırakacağız!"

Malatya'da Malatya Battalgazi Çarşı inşaatı Emlak Konut şantiyesinde çalışan inşaat işçilerinin LEDA Grup tarafından gasp edilen hakları için başlattıkları eylem devam ediyor. İşçiler haklarımızı almadan gitmeyeceklerini vurguladı.

Malatya Battalgazi Çarşı inşaatı Emlak Konut şantiyesinde çalışan inşaat işçileri dün (12 Haziran) yüklenici firma LEDA Grup tarafından bayram üzeri hakları gasp edilerek şantiye dışına atıldı. Bayram arifesinde hakları gasp edilen 200 işçi şantiye Emeğin Gücü Derneği öncülüğünde eyleme başladı.

Şantiye önünden ayrılmayan işçilere çevik kuvvet polisleri biber gazız tazyikli su ile saldırıp darp ederek gözaltına aldı. Polis saldırısında birçok işçi yaralandı. Bazı işçiler hastanelere sevk edildi. Gece serbest bırakılan işçiler bu sabah erken saatlerde yine şantiye önünde toplandı. "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atarak haklarının ödenmesini istedi.

Çevik kuvvet polisleri yine inşaat patronlarını korumak üzere şantiye çevresinde barikat oluşturdu.

Bayram arifesinde haklarının gasp edilmesine ve gözaltına alınanlarına tepki olarak bir işçi kule vinçe çıktı.

Bir inşaat işçisi "Bir çikolata çalan 36 sene hapis cezası alıyor. Ama patronlar 200 işçinin hakkını çalıyor kimse bir şey demiyor. Nasıl olacak böyle? Evde ailemiz çoluk çocuğumu bayram harçlığı bekliyor. Bizim cebimizde para yok. Patronlar bırakılmış gitmiş. Muhatap bile bulamıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Emeğin Gücü Derneği işçilerin haklarının vasp edilmesi ve gözaltına alınmaları üzerine kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. Akşam üzeri inşaat işçileri dayanışmaya gelen emek dolaylarının da katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emeğin Gücü Derneği ve İNŞAAT BİR-SEN Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol "Yıllardır bütün şantiyelerde aynı durumu yaşıyoruz. İşçilerin haklarını gasp eden Emlak Konut'un ve LEDA Grup'un yöneticileri, işçilerin gasp ettikleri emeğini alınterini gidip yine bizim yaptığımız ama hiç içine giremediğimiz lüks otellerde tatil yapacaklar. Ama şunu da bilsinler, akşam yastığa başlarını kaldıklarında şunu da düşünsünler; Eğer bizim paramız ödenmezse lokmanızı gırtlağınızda bırakmacağız. Biz buradayız, hakkımızı almadan hiçbir yere gitmiyoruz. Aklınızı başınıza alın. Zay n bütün yasaları da çiğnemişsiniz. Biz emeğimizi alınterimizi alıncaya kadar buradayız dedi. İşçiler sloganlarla ve alkışlarla şantiye önünde eyleme devam ediyor.